Europeu

Proveïdors en cadena

Hoquei sobre patins. Els tres campionats europeus que enllaça la selecció espanyola mostren el poder de l’hoquei català, amb majoria aclaparadora entre els protagonistes

És la selecció espanyola, però podria ser perfectament la catalana. La cita a l’Ateneu Olímpic de Sant Sadurní d’Anoia va reforçar un equip que havia passat el tràngol d’haver quedat eliminat en els quarts de final del mundial, a San Juan, però que enllaça alegria rere alegria en els campionats europeus. L’equip va celebrar el tercer títol consecutiu, després dels aconseguits a Riazor, el 2018, i a Paredes (Portugal), el 2021. Tres títols amb segell català.

Per jugar a Sant Sadurní, Guillem Cabestany va formar una convocatòria amb deu catalans –Marc Julià va substituir a última hora Ferran Font– i un gallec. Una majoria cridanera però gens extraordinària en esports com l’hoquei sobre patins, arreladíssim al nostre país. En el primer dels tres títols continentals seguits, amb Alejandro Domínguez de seleccionador, també hi havia un sol jugador no nascut a Catalunya, el gallec del Barça Ignacio Alabart, que va ser un dels golejadors en la final contra Portugal (6-3). El novembre del 2021, ja amb Cabestany, la llista estava formada per nou catalans, dos gallecs i un asturià, Toni Pérez, que precisament va ser l’autor del gol del triomf en la pròrroga, després d’una actuació brillant del lloretenc Carles Grau a la porteria.

L’últim títol, amb l’equip espanyol anant de menys a més a Sant Sadurní, va tenir com a executors Marc Grau, el germà lloretenc del porter, i l’olotí Marc Julià, l’últim d’arribar-hi.

2023: SANT SADURNÍ
10 CATALANS
Carles Grau, Pau Bargalló i Marc Grau (Barça), Càndid Ballart, Sergi Aragonès i Marc Julià (Reus Virginias), Martí Casas (Calafell) , Xavi Barroso i Roc Pujadas (Porto) i Nil Roca (Benfica).
1 GALLEC
César Carballeira (Liceo)
FINAL: ESPANYA-PORTUGAL, 4-2
Gols de Marc Grau (2) i Marc Julià (2)
2021: PAREDES
9 CATALANS
Carles Grau (Deportivo Liceo), Xavi Malián (Porto) i Martí Serra (Lleida Llista), Xavi Barroso (Porto), Marc Grau (Deportivo Liceo), Sergi Aragonès (Benfica), Sergi Panadero i Pau Bargalló (Barça) i Ferran Font (Sporting)
2 GALLECS
Ignacio Alabart (Barça) i César Carballeira (Deportivo Liceo)
1 ASTURIÀ
Toni Pérez (Sporting)
FINAL: ESPANYA-FRANÇA, 2-1
Gols de Carballeira, de penal, i Toni Pérez. Triomf en la pròrroga amb el porter Carles Grau com a més destacat
2018: LA CORUNYA
9 CATALANS
Xavier Malián (Liceo), Sergi Fernández, Pau Bargalló (Barça), Edu Lamas (Liceo), Albert Casanovas i Raül Marín (Reus), Nil Roca (Noia), Ferran Font (Sporting) i Jordi Adroher (Benfica)
1 GALLEC
Ignacio Alabart (Barça),
FINAL: ESPANYA-PORTUGAL, 6-3
Gols de Jordi Adroher (2), Ferran Font (2), Edu Lamas i Alabart

EXECUTORS GIRONINS

El lloretenc Marc Grau i l’olotí Marc Julià van ser els golejadors a Sant Sadurní d’Anoia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)