Llarga vida al ‘play-off’
Hoquei sobre patins. La tercera OK Lliga de la nova era arrenca dissabte amb el Barça de favorit i amb l’objectiu de fer bullir l’olla fins al final
La lliga del play-off reimplantada fa dos cursos amb consens afronta a partir de dissabte el seu tercer exercici amb l’esperit fundacional intacte de mantenir viva la flama tant per als de dalt com per als de baix, ja que els dos últims baixen, els vuit millors es juguen el títol i l’antepenúltim i el tretzè es disputen la permanència. La novetat, a banda dels ascensos del retornat Mataró i els novells Sant Just i Rivas madrileny, és que el Barça tornarà a defensar el títol de campió després de recuperar-lo a Riazor el curs passat contra el Deportivo Liceo, el primer campió des de la reinstauració. La lliga regular s’acabarà el 4 de maig. Els play-offs –quarts al millor de tres i semifinals i final al millor de cinc partits– començaran el dia 11 de maig i s’acabaran, en el cas d’un cinquè partit en la final, el 18 de juny.
El primer plat fort del curs és dilluns al Palau amb un Barça-Reus ofert per Esport3. El Girona-Voltregà de la primera jornada s’ajorna fins al 17 d’octubre perquè els osonencs afronten aquest cap de setmana a casa la copa Continental –semifinal contra el Valongo (dissabte, 19.45 h)– en qualitat de campions de la Europe Cup.
No hi ha dubte que el Barça, que ha perdut Hélder Nunes, ha recuperat Xavi Barroso i espera el retorn del lesionat Mati Pascual, és el màxim candidat. I més després d’haver guanyat la supercopa a l’Olímpic de Reus diumenge. Malgrat haver perdut jugadors importants com Àlex Rodríguez, Bruno di Benedetto i Pol Manrubia, el Liceo, però, va exhibir un contraatac mortífer i molta competitivitat. El Reus, que no se’n va sortir a casa contra els gallecs en la semifinal, presenta la plantilla més àmplia dels últims anys, amb una rotació de quatre i Sergi Aragonès de líder a la pista, amb els tocs genials de Marc Julià i el nouvingut Martí Casas (Calafell). El Noia, que manté el bloc i ha fet fitxatges molt interessants –Rovira, el retornat Humberto i Morales–, va demostrar la seva qualitat superant el Barça en la final de la lliga catalana. El Calafell, tercer el curs passat, incorpora jugadors de la vàlua i experiència de Jepi Selva i Oriol Vives per suplir Casas.
Canvis de reglament
Els porters es poden moure en la bola aturada, els jugadors poden tocar la bola amb el patí, tret del servei de centre o per marcar gols, i es pot substituir el porter per un jugador sense limitacions.
El mercat de fitxatges
BARÇA.
DEPORTIVO LICEO.
PARLEM CALAFELL.
Curro Fernández (Rivas Lagunas).
NOIA FREIXENET.
REUS VIRGINIAS.
F. PRATS LLEIDA.
IGUALADA RIGAT.
PAS ALCOI.
RECAM LÀSER CALDES.
VOLTREGÀ MOVENTO STERN.
GARATGE PLANA GIRONA.
MATARÓ.
RIVAS
SANT JUST.
Sense Marín, Mitjans, Cañellas i Folguera
Serà la primera lliga amb Raül Marín (Reus), Eloi Mitjans (Noia) o Joan Cañellas (Lleida) retirats, jugadors bàsics per explicar l’hoquei català dels últims anys que han deixat la seva empremta en l’OK Lliga. Tampoc no veurem a la banqueta del Lleida el tècnic Albert Folguera, que tanca una trajectòria de 14 temporades –24 a les banquetes– al conjunt de la Terra Ferma amb tres títols europeus. Al peu del canó, però, hi seguirà estant el porter del Girona Jaume Llaverola (Igualada 1975), que amb 48 anys s’ha guanyat un cop més la renovació i seguirà sent l’avi de la competició. L’èxode català cap a Portugal i Itàlia, per un altre costat, s’ha frenat sensiblement. Manrubia ha tornat al Benfica però ja hi era i va jugar una part de la lliga passada amb el Liceo en qualitat de cedit.