OK Lliga

Llarga vida al ‘play-off’

Hoquei sobre patins. La tercera OK Lliga de la nova era arrenca dissabte amb el Barça de favorit i amb l’objectiu de fer bullir l’olla fins al final

La lliga del play-off reimplantada fa dos cursos amb consens afronta a partir de dissabte el seu tercer exercici amb l’esperit fundacional intacte de mantenir viva la flama tant per als de dalt com per als de baix, ja que els dos últims baixen, els vuit millors es juguen el títol i l’antepenúltim i el tretzè es disputen la permanència. La novetat, a banda dels ascensos del retornat Mataró i els novells Sant Just i Rivas madrileny, és que el Barça tornarà a defensar el títol de campió després de recuperar-lo a Riazor el curs passat contra el Deportivo Liceo, el primer campió des de la reinstauració. La lliga regular s’acabarà el 4 de maig. Els play-offs –quarts al millor de tres i semifinals i final al millor de cinc partits– començaran el dia 11 de maig i s’acabaran, en el cas d’un cinquè partit en la final, el 18 de juny.

El primer plat fort del curs és dilluns al Palau amb un Barça-Reus ofert per Esport3. El Girona-Voltregà de la primera jornada s’ajorna fins al 17 d’octubre perquè els osonencs afronten aquest cap de setmana a casa la copa Continental –semifinal contra el Valongo (dissabte, 19.45 h)– en qualitat de campions de la Europe Cup.

No hi ha dubte que el Barça, que ha perdut Hélder Nunes, ha recuperat Xavi Barroso i espera el retorn del lesionat Mati Pascual, és el màxim candidat. I més després d’haver guanyat la supercopa a l’Olímpic de Reus diumenge. Malgrat haver perdut jugadors importants com Àlex Rodríguez, Bruno di Benedetto i Pol Manrubia, el Liceo, però, va exhibir un contraatac mortífer i molta competitivitat. El Reus, que no se’n va sortir a casa contra els gallecs en la semifinal, presenta la plantilla més àmplia dels últims anys, amb una rotació de quatre i Sergi Aragonès de líder a la pista, amb els tocs genials de Marc Julià i el nouvingut Martí Casas (Calafell). El Noia, que manté el bloc i ha fet fitxatges molt interessants –Rovira, el retornat Humberto i Morales–, va demostrar la seva qualitat superant el Barça en la final de la lliga catalana. El Calafell, tercer el curs passat, incorpora jugadors de la vàlua i experiència de Jepi Selva i Oriol Vives per suplir Casas.

Canvis de reglament

Els porters es poden moure en la bola aturada, els jugadors poden tocar la bola amb el patí, tret del servei de centre o per marcar gols, i es pot substituir el porter per un jugador sense limitacions.

Patrocini

El mercat de fitxatges

BARÇA.

Altes: Xavi Barroso (Porto) i Eloi Cervera (Barça). Baixes: Hélder Nunes (Porto) i Joan Pascual (Calafell).

DEPORTIVO LICEO.

Altes:
Tiago Rodrigues (Porto), Bruno Saavedra (Dominicos), Pablo Cancela (Follonica) i Tomás Pereira (Oliveirense).
Baixes:
Álex Rodríguez (Voltregà), Bruno di Benedetto (Oliveirense), Matías Bridge (Sandrigo), Pol Manrubia (Benfica) i Arnau Canal (Reus).

PARLEM CALAFELL.

Altes:
Oriol Vives (Lleida), Jepi Selva (Lleida), Carles Domènech (Sant Cugat) i Joan Pascual (Barça).
Baixes:
Martí Casas (Reus), Oriol Palau (retirat), Humberto (Noia) i

Curro Fernández (Rivas Lagunas).

NOIA FREIXENET.

Altes:
Xavi Rovira (Caldes), Humberto Mendes (Calafell) i Ivan Morales (Alcoi).
Baixes:
Adrià Ballart (Caldes), Eloi Mitjans (retirat) i Kyllian Gil (Alcoi).

REUS VIRGINIAS.

Altes:
Martí Casas (Calafell), Maxi Oruste (Vercelli), Arnau Canal (Liceo) i Nil Viña (Reus B).
Baixes:
Martí Zapater (Lleida), Francesco Compagno (Forte) i Raül Marín (ret.).

F. PRATS LLEIDA.

Altes:
Martí Zapater (Reus), Nico Ojeda (Valdagno), Julián Martínez (Quévert), Javi Sánchez (Voltregà), Edu Amat (2n tècnic Lleida) i Sebas Moncusí (Manlleu).
Baixes:
Oriol Codony (Voltregà), Jepi Selva (Calafell), Oriol Vives (Calafell), Albert Folguera (retirat), Joan Cañellas (ret.) i Elagi Deitg (St. Just).

IGUALADA RIGAT.

Altes:
Marc Muntané (tècnic) i Marc Rouzé (Manlleu).
Baixes:
Cesc Fernández (tècnic), Bernat Yeste (Rivas Lagunas), Eloi Cervera (Barça) i Mats Zilken (Alpicat).

PAS ALCOI.

Altes:
Sergi Canet (Vercelli), Kyllian Gil (Noia) i Manel Hernández (Barça B).
Baixes:
Biel Pujadas (Caldes), Tutti Baieli (Quévert), Ivan Morales (Noia) i Marc Grau Blanquer (Bell-lloc).

RECAM LÀSER CALDES.

Altes:
Adrià Ballart (Noia), Biel Pujadas (Alcoi), Pol Galbas (St. Cugat) i Arnau Martínez (Montecchio).
Baixes:
Álvaro Borja (Cerdanyola), Xavi Rovira (Noia), Jaume Gisbert (Espanyol), C. Rodríguez (St. Just) i Dídac Llobet (Espanyol).

VOLTREGÀ MOVENTO STERN.

Altes:
Oriol Codony (Lleida) i Àlex Rodríguez (Liceo).
Baixes:
Javi Sánchez (Lleida).

GARATGE PLANA GIRONA.

Altes:
Marc Puigvert (Arenys de Munt), Django Matthieu (Arenys de Munt) i Aleix Domènech (Arenys de Munt).
Baixes:
Carles Sánchez (Vic) i Àlex Cantero.

MATARÓ.

Altes:
J.C. Vadillo (tècnic), Abel Moya (Sant Cugat) i Lluc Vila (A. Munt).
Baixes:
Albert Larrea (tècnic), Pablo Torres (Tordera), Aleix Ordóñez (Vic) i Martí Aymerich (retirat).

RIVAS

Altes:
Álex Joseph (Arenys), Curro (Calafell) i B. Yeste (Igualada)
. Baixes:
G. Llobet (Espanyol) i R. Monserrat (Vilafr.).

SANT JUST.

Altes:
Iñaki Cabezas (Congrés), Cristian Rodríguez (Caldes), Xavi Crespo (Taradell) i Elagi Deitg (Lleida)
. Baixes:
Sebas Duhalde (Lloret) i Albert Masoliver (Ripoll).

Sense Marín, Mitjans, Cañellas i Folguera

Serà la primera lliga amb Raül Marín (Reus), Eloi Mitjans (Noia) o Joan Cañellas (Lleida) retirats, jugadors bàsics per explicar l’hoquei català dels últims anys que han deixat la seva empremta en l’OK Lliga. Tampoc no veurem a la banqueta del Lleida el tècnic Albert Folguera, que tanca una trajectòria de 14 temporades –24 a les banquetes– al conjunt de la Terra Ferma amb tres títols europeus. Al peu del canó, però, hi seguirà estant el porter del Girona Jaume Llaverola (Igualada 1975), que amb 48 anys s’ha guanyat un cop més la renovació i seguirà sent l’avi de la competició. L’èxode català cap a Portugal i Itàlia, per un altre costat, s’ha frenat sensiblement. Manrubia ha tornat al Benfica però ja hi era i va jugar una part de la lliga passada amb el Liceo en qualitat de cedit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)