Europeu

Espanya venç Itàlia i passa directament a semifinals

Hoquei sobre patins. Europeu femení. L’equip transalpí s’avança en el primer temps i el de Muñoz sentencia amb dos gols en el tram final

Espanya 3 Itàlia 1

ESPANYA:Salvat, Puigdueta, Florenza, Caserramona i Piquero -equip inicial-; Roces, Lolo, Porta, Colomer i Ferrer (ps).ITÀLIA:Caretta, Lapolla, Maniero, Tamiozzo i Orsato –equip inicial-; Rossetto, Cerato, Bertinato i Rubega.GOLS:0-1 (17’) Tamiozzo. 1-1 (20’) Roces. 2-1 (47’) Florenza. 3-1 (47’) Colomer.ÀRBITRES:S. Coelho i J. Pinto. Blava a Tamiozzo.FALTES:7 d’Espanya i 6 d’Itàlia.

Semifinals. Demà

Espanya- vencedor 1 20. 30 h

Vencedor 2 - vencedor 3 18 h

La selecció espanyola, amb set jugadores catalanes en la convocatòria –Aimee Blackman (Palau) va quedar fora de la convocatòria–, va derrotar ahir Itàlia per 3-1 en un partit costerut i s’ha guanyat un merescut descans en l’europeu d’Olot, que alberga per primera vegada a Catalunya el campionat europeu femení d’hoquei sobre patins. El primer lloc del grup assolit amb relativa comoditat amb tres triomfs en tres partits li permet de passar directament a les semifinals de demà, en les qual s’enfrontarà al vencedor del partit entre França i Alemanya, evitant Itàlia, segona de grup i que sempre li genera problemes, i Portugal, la vigent subcampiona europea i el teòric rival més fort.

Itàlia, malgrat una rotació molt curta i mirant sempre de sorprendre en el contraatac, es va avançar amb un gol de Tamiozzo (0-1 en el minut 17). Sara Roces va empatar (20’) i amb l’1-1 es va arribar al descans. Ricard Muñoz, el tècnic de la selecció estatal, va substituir la jove Anna Salvat i va situar sota els pals Anna Ferrer. La superioritat de l’equip estatal i el desgast italià es va plasmar amb dos gols més en els darrers minuts del partit. Florenza va fer el 2-1 a 2:30 per al final i la seva companya en el Palau Mariona Colomer va clavar el 3-1 trenta segons més tard.