Més hoquei

El Barça venç el Porto en la pròrroga i és el campió del món (3-6)

El Barça ha aixecat avui a l’Aldo Cantoni de San Juan, ple de gom a gom, la seva sisena copa Intercontinental derrotant el Porto, el campió d’Europa, en la pròrroga (3-6) en una final en què ha estat superior i és el nou campió del món. El partit ha estat la repetició del que van jugar els dos equips en la final del 2018 en el mateix escenari també amb triomf blaugrana. Els cinquanta minuts s’ha acabat en taules (3-3) després que els blaugrana s’avancessin per 0-3. La resposta del Barça en el primers temps de la pròrroga –5 minuts–ha estat la d’un equip campió amb tres gols que han deixat estabornit el Porto. Pau Bargalló (2), Alabart, Panadero, Marc Grau i Barroso han fet els gols del conjunt d’Edu Castro.

La primera part s’ha jugat a un ritme trepidant. El Porto ha començat generant perill, però l’equip blaugrana, ferm en defensa i clarivident en atac, s’ha anat apoderant del partit. Alabart, aixecant i picant amb un toc subtil, ha coronat un contraatac amb mestria (0-1). Panadero, amb un cacau des de la dreta de l’atac ha fet el 0-2 i Bargalló, que ha governat amb criteri el primer període juntament amb Alabart, de falta directa per una blava a Carlo di Benedetto per haver-li donat un cop al cap d’Eloi Cervera davant de l’àrbitre, ha clavat el 0-3 enganyant el porter osonenc Xavi Malián. Di Benedetto, ha retallat la diferència a 2:21 de la mitja part a la sortida d’una falta (1-3). Sergi Fernández, que ha completat un partidàs, ha evitat mals majors en una segona part en què el Porto ha pressionat amb insistència. Malgrat tot no ha pogut impedir els gols de Rafa, en superioritat, i de l’exblaugrana Hélder Nunes, que ha forçat el temps afegit en el 47’ amb un cacau exterior marca de la casa (3-3). Marc Grau, assistit des de darrera de al porteria per Bargalló, Barroso amb un xut per l’escaire i de nou Bargalló en una falta directa en què ha rematat el rebuig de Malián, han situat el 3-6 i el Porto ja no ha aixecat el cap.