OK Lliga

“Qui faci menys errades tirarà el partit endavant”

Hoquei sobre patins. Xevi Garcia, el tècnic del Garatge Plana Girona, diu que han de jugar el duel final del ‘play-out’ a Alcoi com un equip i que l’aspecte psicològic serà important

El Garatge Plana Girona afronta demà a la pista de l’Alcoi (12.30 h) tota una final per mantenir-se en l’OK Lliga. Si guanya continuarà una temporada més en la màxima categoria i si perd baixarà. És el tercer i definitiu partit del play-out de permanència i els dos equips hi arriben amb una victòria. L’Alcoi va guanyar el primer com a local en els penals després del 2-2 al final del temps reglamentari, i el Girona, el segon fa una setmana per un curt 2-1.

Xevi Garcia, l’entrenador del conjunt gironí, explica que han de jugar com un equip, evitar les errades i fer les coses bé per aconseguir l’objectiu de la victòria i la permanència. El tècnic gironí diu que en aquests moment no és una qüestió física, sinó totalment mental. “Qui faci menys errades tirarà el partit endavant; no qui ho encerti més, si no qui faci menys errors”, afirma Xevi Garcia, que considera que han d’aprofitar les errades del rival: “Esperar que l’error el faci l’equip contrari i nosaltres aprofitar aquest error per sentenciar el partit, per tirar-ho endavant. Anímicament et farà estar dins del partit si aprofites els errors de l’equip contrari.” Tot això, combinat amb jugar com un equip, tal com han fet en els altres dos partits d’aquest play-out: “Ser equip es treu des del fons, des dels ànims de l’equip, la motivació de l’equip, des de l’essència pura d’un equip.” També destaca el punt d’individualitat dels porters, que van ser protagonistes en els altres dos partits de l’eliminatòria.

Fer bé les coses

L’entrenador del Girona és ben conscient de la dificultat del partit i que jugaran a camp contrari amb un gran ambient, amb un suport incondicional a l’Alcoi. Xevi Garcia recorda que fa quinze dies ja s’hi van trobar: “I vam poder plantar cara, i sí que és veritat que es van emportar ells el partit en els penals, però veus que durant els 50 minuts vam estar allà dins constantment fins al final.” El tècnic explica que això els dona una certa tranquil·litat i que saben que si fan el mateix podran competir: “És un lloc molt complicat però sabem que si fem les coses ben fetes ens ho podem endur.” Xevi Garcia recorda que tenen potencial i que han demostrat que poden competir amb l’Alcoi i a la pista de l’Alcoi.

L’entrenador del Garatge Plana Girona veu els seus homes molt animats, molt motivats i amb moltes ganes, i diu que hauran de vigilar i saber-ho gestionar. “Jo segur que vaig a 2.000 revolucions, però en porto moltes menys que ells, ells estan molt més revolucionats, i ells són els que han d’aturar la pilota, han de fer els gol, han de fer la feina”, comenta. Xevi Garcia té tots els seus jugadors disponibles i explica que han arribat en un bon moment físic a aquest final de la temporada: “Vull arribar a diumenge amb els vuit jugadors i els dos porters preparats per a la guerra.”

EL PROTAGONISTA

De físic, gens, jo crec que és psicològic total, és de coco. Qui faci menys errades tirarà el partit endavant, no qui ho encerti més
Més que mai ser un equip, en el moment que siguem equip hi haurà molt a dir. Si anem amb individualitats, malament rai
És un lloc molt complicat, però sabem que si fem les coses ben fetes ens ho podem endur
Xevi Garcia
Entrenador del Girona
Primer partit
Alcoi - Girona 2 - 2 (1-0 penals)
Segon Partit
Girona - Alcoi 2 - 1
Tercer partit
Alcoi - Girona demà 12.30 h
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)