OK Lliga

El Garatge Plana Girona perd a Alcoi (5-2) i baixa a l’OK Lliga Plata

El Garatge Plana Girona ha perdut avui a la pista del Pas Alcoi per 5-2 el tercer i definitiu partit del play-out i consuma el descens a l’OK Lliga Plata després de vuit temporades a l’elit. L’equip de Xevi Garcia s’ha vist per sota de seguida –3-0 en el minut 14 i 4-0 a la mitja part–i, tot i una reacció d’orgull en el segon temps quan s’ha situat amb 4-2, jugarà a l’OK Lliga Plata el curs vinent. A les files del conjunt local, empès per un pavelló Miguel Sarasa pràcticament ple, ha destacat el català Ferran Formatjé, que ha fet 3 gols. El partit ha estat envoltat per la polèmica per les dobles blaves als jugadors del Girona Borja Ramon, en la primera part, i Àlex Grau, en el tram inicial de la segona.

Formatjé ha avançat l’Alcoi amb un tir molt fort tot just en el minut 2. Llaverola (5’) ha salvat el Girona quan Formatjé s’ha quedat sol penalitzant una pèrdua del conjunt de Xevi Garcia. L’equip gironí ha replicat quan Moi Aguirre ha fet lluir Grau (6’) en una transició molt ràpida. En el minut 8, més complicacions. Blava a Borja Ramon per travar per darrera Agustín Domínguez i falta directa. Formatjé no ha perdonat (2-0). Mala peça al teler del Girona, que en els dos partits anteriors havia sabut contenir l’atac de l’Alcoi però que avui estava concedint massa. De fet, la blava a Ramon a16:45 del descans ha estat doble i això ha provocat una inferioritat de dos minuts a pesar que l’Alcoi hagués marcat en la directa. Per contra, els àrbitres han perdonat la blava a Llaverola en una picabaralla amb Gonzalo. La situació s’ha agreujat encara més quan l’exjugador del Palafrugell Caco Ceschín ha fet el 3-0 (14’) amb un gran llançament exterior. El Girona necessitava fer més perill, incrementar la possessió i marcar un gol abans de la mitja part.

Ben al contrari, Formatjé, en plena ratxa, ha fet el gol del tonto per darrera de la porteria aprofitant l’aquiescència de la defensa del Girona i que Llaverola no ha tancat bé el primer pal quan només faltaven 10 segons per a la mitja part. Només un miracle podia evitar el descens.

Tot just arrencar el segon temps, penal de Domènech sobre Gonzalo, expert dins del quadre quan ha guanyat la posició. Llaverola ha rebutjat el tret de Domínguez. Però Àlex Grau (27’) ha vist una doble blava per fer una falta per darrera i per haver colpejat posteriorment la porteria per mostra la seva disconformitat amb la decisió arbitral. Laverola li ha tret la directa a Formatjé. El jove Biel Nadal, engaltant dins del quadre, ha fet el 4-1 en el 34’ encara amb un món pe davant. L’Alcoi, a més, tenia 9 faltes –el Girona en duia 8–, un altre element on aferrar-se. La possibilitat de la remuntada s’ha obert de bat a bat quan Marc Vázquez ha fet el 4-2 (36’) en el rebuig de la directa que ell mateix ha llançat arran de la desena local. A l’Alcoi li faltava benzina. Llaverola, a més, ha rebutjat a 8:58 del final la directa llançada per Formatjé –10a–, un perill menys. El Girona havia fet un pas endavant i l’Alcoi, que minuts abans s’ho veia guanyat, tenia molts dubtes. El Girona ha tingut la gran oportunitat de generar encar amés nervis als locals en un penal llançat per Bogers a 4:42. Malauradament, Grau ha refusat la bola. Moi Aguirre, a més, ha enviat la bola al pal. Sergi Canet, a 3:25 del final, ha sentenciat el partit marcant el 5-2. A 1:23 del final, Caco Ceschín ha enviat al pal la directa arran de la quinzena falta i ja no hi ha hagut temps per res més.