Més hoquei

Catalunya es reivindica

Hoquei sobre patins. Les dones de Josep Maria Barberà atropellen Portugal, una potència, amb un alt grau d’eficàcia en les accions d’atac

Catalunya 6 Portugal 1

CATALUNYA:Salvat, Xicota, Puigdueta, Fontdeglòria i Busquets -equip inicial-; López, Castellví, Solé i Comas.PORTUGAL:Vicente, Moncóvio, Teixeira, Ferreira i Santos -equip inicial-; Severino, Coelho, Fernandes i Silva.GOLS:1-0 (20’) Solé. 2-0 (23’) Xicota. 3-0 (25’) Xicota. 31- (31’) Moncóvio. 4-1 (32’) Solé. 5-1 (35’) López. 6-1 (3’) Comas.ÀRBITRES:A. Rago i G. Gorina. Blava a Silva.FALTES:8 de Cat. i 11 de Portugal.

La GoldenCat ha constatat una vegada més que les seleccions catalanes podrien competir al més alt nivell internacional. Amb poc temps de preparació i sense poder convocar les jugadores de la selecció estatal, Catalunya, que ja havia batut per 1-0 Portugal en la fase de grups, el va tornar a derrotar en la final (6-1), amb gols de Gemma Solé (2), Joana Xicota (2), Nara López i Joana Comas. Una revenja contundent després del títol portuguès de l’any passat a Sant Hipòlit de Voltregà (1-3) que suposa el segon en tres edicions del conjunt femení català, que va guanyar els cinc partits que va jugar. Els segadors va ressonar a Can Xarau. En el partit per al tercer i el quart llocs, Xile es va desfer d’Itàlia (2-0).

Catalunya va jugar un tram final de la primera part excel·lent. Gemma Solé, ràpida i hàbil, va obrir el camí amb un golàs (1-0): va superar Ana Catarina Ferreira i va aixecar i picar sobre la sortida de la portera lusitana, Claudia Vicente. Una pèrdua de les portugueses en una zona sensible va ser el detonant de l’acció de Solé, que tot just milita al Cerdanyola i que va marcar a Can Xarau. Joana Xicota va fer el 2-0 i va rubricar la bona feina de les dones de Josep Maria Barberà, molt intenses i concentrades.

Xicota va repetir (3-0) quan només s’havien consumit 49 segons del segon temps. Una galleda d’aigua freda per a les pretensions portugueses. Malgrat tot, l’equip d’Hélder Antunes va fer un pas endavant enllaçant diversos contraatacs en superioritat i Sofia Moncóvio va clavar el 3-1 (31’). No va ser res més que un miratge, perquè va acabar pagant els riscos i l’eficàcia extrema de les catalanes, que van convertir en or tot el que van tocar. Solé, omnipresent, va entrar fins a la cuina (4-1); Nara López va engaltar dins del quadre una acció de la mateixa Solé (5-1), i Comas va resoldre amb el 6-1 en ple aquelarre català.

LA PROTAGONISTA

Hem fet espectacle. Si Catalunya jugués un mundial, podríem ser campiones. Segur que estaríem entre les candidates
Gemma Solé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)