Mundial

Espanya venç Portugal en els penals i jugarà la final del mundial contra l’Argentina

La selecció espanyola ha derrotat avui a Novara Portugal en els penals –5-5 al final del partit i 2-1 en la tanda amb gols de Martí Casas i Pau Bargalló i Carles Grau molt segur sota el pals–en la segona semifinals dels World Skate Games Itàlia i jugara demà diumenge la final (18 h) contra l’Argentina, que apartat l’amfitriona Itàlia per 5-4 en un altre duel d’alt voltatge i ben agraït de veure. El partit entre Portugal i Espanya ha estat la repetició de la final de l’europeu 2023 de Sant Sadurní que es van endur els de Guillem Cabestany. Ha estat un duel d’alternatives i amb espurnes de gran qualitat.

L’equip estatal ha arribat amb més insistència, amb Bargalló dirigint amb criteri l’atac i amb una bona diversificació, amb accions interiors sovint provinents en alguns casos d’accions de darrera de la porteria i llançaments a al mitja i llarga distància. Girão s’ha mostrat inexpugnable. A Portugal li ha costat més, però Hélder Nunes s’ha quedat tot sol davant de Carles Grau. Ha buscat el pal llarg i la bola se li ha aixecat massa.

Nil Roca ha fet una falta clamorosa sobre Hélder Nunes aixecant massa l’estic i colpejant-li la cara amb molta claredat dins del quadre en una acció de contraatac portuguesa que no ha rebut cap sanció. En l’acció posterior, el sempre perillós Gonçalo Alves ha avançat l’equip lusità (1-0 en el 15’). A més, Xavi Cardoso, sol, ha fet el 2-0 (16’) a la mitja distància. Espanya ha reaccionat amb un gol de manual de Marc Grau, que ha rematat al segon pal una passada precisa d’Alabart (2-1 en el 16’). El lloretenc, en ple estat de gràcia, ha fet el gol de l’empat amb un cacau exterior en la jugada posterior (2-2 en el 17’). Dos gols del jugador del Barça separats per només per 49 segons que han configurat un nou escenari. I Alabart ha acabat de posar cap per avall el partit entrant fins a la cuina i marcant un gol de mestre (2-3 en el 18’). Un parcial de 0-3 en menys de dos minuts. Portugal estava estabornit però s’ha refet. Pinto ha empatat a 2:57 del descans (3-3). La qualitat, certament, sobrava a la pista. Espanya encara ha fet el quart gol abans del descans (3-4). Marc Grau ha assistit Bargalló des de la darrera de la porteria –el mon al revés–i el sadurninenc ha afusellat a1:21 de la mitja part.

En el segon temps, Hélder Nunes (40’) ha engaltat el rebuig del pal a un tret molt fort que ell mateix havia executat i ha empatat el partit (4-4). Un altre golàs. Hélder, però no ha marcat la directa arran de la desena falta de l’equip de Cabestany. A 2:03 del final, Bargalló s’ha tret del barret un gran tret exterior i semblava haver ha resolt la semifinal (4-5), però Ze Miranda ha empatat de seguida (5-5). Pròrroga sense gols, un clàssic, i penals, en els quals l’equip de Cabestany ha estat millor (2-1).

L’Argentina derrota Itàlia (5-4)

La primera semifinal s’ha saldat amb un 5-4 favorable al conjunt del Negro Páez, que ha resolt al seu favor amb els gols de Facu Navarro (2), Lucas Martínez (2) –un de falta directa–i Lucas Ordóñez. Per part local, han marcat Pozzato, Ipinazar, Cocco –de falta directa– i Malagoli. El primer temps ha finalitzat amb 3-3, però dos gols consecutius argentins en els deu darrers minuts del segon temps han decantat la balança d0un altre gran partit.