Mundial

Espanya és campiona del món amb set catalanes i tècnic del país

Espanya ha complert avui els pronòstics amb autoritat i ha derrotat Portugal a Novara per 0-2 en la final dels World Skate Games, conquerint el seu vuitè títol mundial en la seva cinquena final consecutiva i confirmant la seva supremacia. Succeeix l’Argentina, que va guanyar el 2022 a San Juan però que divendres va caure per 1-4 en la semifinal davant del nou campió en un partit que, de fet, era com una final. Quatre títols en els cinc últims mundials deixen ben clar el domini de la selecció espanyola femenina en el panorama mundial. L’equip del tècnic català Sergi Macià, amb set catalanes, tres asturianes i una gallega ha estat superior i clou el campionat amb cinc triomfs i un empat. L’Argentina, que va guanyar el partit pel tercer lloc davant d’Itàlia per un escandalós 0-9, atresora sis títols i Portugal, encara que sembli estrany per la tradició d’hoquei sobre patins del país, encara no s’ha estrenat i ha perdut les cinc finals que ha jugat.

El primer temps ha estat prou igualat i Portugal ha aguantat les escomeses de l’equip estatal, que no ha estat clarivident. A 1:27 del descans, però, Aina Florenza ha estat objecte de penal i Sara Roces no ha perdonat (0-1). El gol ha trastocat en certa manera els plans portuguesos i ha afermat la convicció del conjunt de Macià que, a més, ha clavat el 0-2 quan tan sols s’havien consumat 44 segons de la segona part. Florenza ha fet una passada per darrera de la porteria i Sanjurjo, dins del quadre, ha afusellat la portera lusitana Cláudia Vicente. Espanya ha controlat molt bé el partit sense assumir riscos i Portugal no ha tingut esma ni l’equip suficient per protagonitzar una remuntada.