Mundial

Campiones de ple dret

World Skate Games. La selecció espanyola derrota Portugal amb autoritat i aixeca el vuitè títol mundial, quart en els últims cinc campionats

Portugal 0 Espanya 2

PORTUGAL:Vicente, Moncóvio, Coelho, Ferreira i Santos –equip inicial–; Severino, Teixeira, Fernandes i Silva.ESPANYA:Ferrer, Florenza, Casarramona, Piquero i Sanjurjo –equip inicial–; Roces, Colomer, Lolo i Porta.GOLS:0-1 (23’) Roces, de penal. 0-2 (25’) Sanjurjo.ÀRBITRES:F. Stallone i F. Davegno.FALTES:7 de Portugal i 4 d’Espanya.

Espanya va complir, ahir, els pronòstics amb autoritat i va derrotar Portugal a Novara per 0-2 en la final dels World Skate Games, conquerint el seu vuitè títol mundial en la seva cinquena final consecutiva i confirmant la seva supremacia. Succeeix l’Argentina, que va guanyar el 2022 a San Juan però que, divendres, va caure per 1-4 en la semifinal contra el nou campió en un partit que, de fet, era com una final.

Quatre títols en els cinc últims mundials deixen ben clar el domini de la selecció espanyola femenina en el panorama mundial. L’equip del tècnic català Sergi Macià, amb set catalanes, tres asturianes i una gallega, ha completat un campionat excepcional amb cinc triomfs i un empat. L’Argentina, que es penja el bronze, atresora sis títols, mentre que Portugal, encara que sembli estrany per la tradició d’hoquei sobre patins del país, encara no s’ha estrenat i ha perdut les cinc finals que ha jugat.

El primer temps va ser prou igualat i Portugal va aguantar les escomeses de l’equip estatal, que no va estar clarivident. A 1:27 del descans, però, Aina Florenza va ser objecte de penal i Sara Roces no va perdonar (0-1). El gol va trastocar en certa manera els plans portuguesos i va afermar la convicció del conjunt de Macià que, a més, va clavar el 0-2 quan tan sols s’havien consumat 44 segons de la segona part. Florenza va fer una passada interior per darrere de la porteria i Sanjurjo, dins del quadre, va afusellar la portera lusitana, Cláudia Vicente. Espanya va controlar molt bé el partit sense assumir riscos i Portugal no va tenir esma ni l’equip suficient per protagonitzar una remuntada.

L’Argentina humilia Itàlia per 0-9

L’Argentina, campiona el 2022, va derrotar Itàlia, l’amfitriona que mai no ha guanyat el títol femení, per un escandalós 0-9, amb gols de Maldonado (3), Julieta Fernández (2), Silva (2), Gómez i Felamini. Xile, que va arrencar el campionat esgarrapant un empat de prestigi contra Espanya, es va haver de conformar amb el cinquè lloc, rubricat ahir amb un triomf contra Colòmbia per 1-5. I França, que va ser campiona el 2012, va acabar en la setena posició derrotant la feble Gran Bretanya, l’equip més golejat de la competició.