Mundial

Títol amb pes específic català

Hoquei sobre patins. World Skate Games. Espanya rendibilitza l’inici somiat (0-2 en el minut 3) i derrota l’Argentina en la final del mundial, amb el porter Grau gegantí en el segon temps

Argentina 1 Espanya 2

ARGENTINA:Acevedo, Mena, Ordóñez, Navarro i Romero -equip inicial-; Rampulla, Lucas Martínez i Bridge.ESPANYA:Carles Grau, Carballeria, Pau Bargalló, Marc Grau i Roca -equip inicial-; Alabart, Aragonès i Martí Casas.GOLS:0-1 (1’) Carballeira, 0-2 (3’) Bargalló. 1-2 (24’) Ordóñez.ÀRBITRES:A. Eccelsi (ITA) i J. Pinto (POR). Blava a Mena i a Marc Grau.FALTES:9 de l’Argentina i 9 d’Espanya.

La selecció espanyola va fer una sortida fulgurant amb dos gols en tres minuts, va saber arromangar-se i patir en la segona part, amb el porter lloretenc del Barça Carles Grau pletòric sota els pals, i va segellar el títol mundial contra l’Argentina (1-2). Espanya recupera el títol que havia guanyat per darrera vegada el 2017 a Nanjing i obté el divuitè en un mundial. Itàlia, l’amfitriona, es va penjar el bronze contra Portugal. El comiat de Guillem Cabestany a la banqueta de la selecció espanyola va ser una festa. El tècnic de Sant Pere de Riudebitlles marxa per dirigir el Parlem Calafell de l’OK Lliga i enceta una nova etapa amb la feina feta. Havia guanyat els dos europeus disputats (2021 i 2023), però tenia l’espina clavada del cinquè lloc en el mundial de San Juan 2022.

L’inici va ser espaterrant. Carballeira va marcar per darrere de la porteria quan només havien passat 29 segons. Els argentins anaven de bòlit per defensar les accions interiors quan Pau Bargalló va etzibar el 0-2 i no s’havien jugat ni tres minuts. Un cacau lateral per tot l’escaire davant del qual Conti Acevedo, que esperava el tir al primer pal, no va tenir resposta. Bargalló va enviar la bola al pal (7’), un altre símptoma de la clarividència del conjunt estatal i de la seva qualitat en un mundial en què el sadurninenc ha estat el jugador més determinant. Mena (9’), pal de paller argentí, també va estavellar la bola al pal. Era el primer avís de l’equip argentí, que a poc a poc recuperava les constants vitals després dels dos cops rebuts. Aragonès en va tenir un parell més de clares que Acevedo va resoldre, però Grau també va aturar una acció clara de Facu Navarro, fins que Lucas Ordóñez va fer l’1-2 a 45 segons de la mitja part. Els argentins havien igualat les forces en el tram final d’una primera part que els hauria pogut sortir més cara. Tenien set faltes. Espanya, sis.

Una feinada

L’equip de Negro Páez va fer un pas endavant en el segon temps i Grau va haver de salvar els mobles en diverses accions d’Ordóñez i Mena. En atac, a Espanya li costava força més generar, tot i la connexió Bargalló-Roca. Cabestany va demanar temps mort a 14:03 perquè el partit s’estava complicant. Aragonès, sol, va perdonar davant d’Acevedo (37’) mentre Grau feia mans i mànigues sota els pals. El seu germà Marc va tenir a tocar el tercer gol en un tir molt clar que va picar al travesser en una gran triangulació. Espanya havia comès la novena falta a 4:22 del final i els sud-americans la van fer a 1:54 del so de la botzina. Els argentins van jugar els últims 45 segons sense porter i cinc jugadors de pista, però Espanya va aguantar estoicament les escomeses amb esperit defensiu i amb Carles Grau.

Hem fet una primera part molt bona, però en la segona hem sabut patir i defensar-nos com no sé si mai havia vist