Internacional

La nit boja de Pedro Gil

El jugador català va anotar 12 gols en un partit de la lliga italiana, tot i que va perdre el compte i està convençut d'haver-ne fet un menys

Gil va ser l'heroi de l'afició del Valdagno, que, tot i veure el partit guanyat, reclamava més gols al jugador format a les categories inferiors del Noia

A l web oficial del Valdagno ho tenien molt clar: “Pedro Gil és molt bo, però l'actuació que ha fet aquesta nit al Palalido passarà als annals de la història.” I n'hi havia per a això i per a molt més. El jugador català, que enguany disputa la primera temporada amb la samarreta de l'equip italià, va firmar diumenge la seva millor actuació del curs anotant dotze dianes. Amb una afició entregada que no va deixar d'animar-lo fins a l'últim instant perquè augmentés la xifra de rècord, Gil anava sumant gols fins a “perdre el compte”, assegura ell. “Jo vaig acabar el partit pensant que n'havia fet onze, però un periodista em va dir que havia arribat a la dotzena. Jo me'n conto onze”, diu el golejador.

En la seva llarga trajectòria a les millors lligues d'hoquei patins, Pedro Gil mai havia assolit una xifra golejadora tan elevada. Tot i ser una dada de vertigen, el català la cataloga com “una simple anècdota que quedarà per a la història”. Gil creu que l'espectacularitat de la golejada és deguda a l'eficiència. “Potser vaig xutar tretze vegades a porteria”, assegura.

Gil va caçar una presa de nivell

La víctima de la fam de gols del català va ser el Forte dei Marmi, cinquè classificat de la Lega Nazionale de Hockey. Els visitants van veure com el Valdagno els atropellava (18-5). Tot i la diferència en el resultat, el partit no va ser fàcil per a l'actual colíder de la lliga. Els visitants es van situar amb un 1-3 i van aguantar fins que Pedro Gil va esmolar les urpes. El jugador català va tancar els primers 25 minuts de partit amb set dianes i amb un 9-5 en el marcador que deixava el matx vist per a sentència. “Amb els primers gols pensava ajudar l'equip a superar el mal inici, però quan vaig veure el partit guanyat, pensava en quants en faria.”

Precisament, el Forte dei Marmi és el rival del Vendrell als quarts de final de la copa de la CERS. En l'anada de l'eliminatòria disputada a terres italianes, el recent campió de la copa del Rei es va imposar per 5-6. La tornada del duel es disputarà el dia 16 de març.

Gran adaptació a Itàlia

En la seva primera temporada al país transalpí, Pedro Gil creu que la seva situació al Valdagno és immillorable i s'hi troba com a casa. En el primer partit del català amb la nova samarreta, Gil va sumar la seva primera supercopa i a partir d'aquí assegura que “ha anat tot rodat”. El Valdagno està imbatut, ha guanyat setze partits i n'ha empatat un. Tot i el bon moment, Gil assegura que ser a casa sempre es troba a faltar i no descarta tornar-hi aviat.

La celebració
Tot i haver fet dotze gols, Gil no va deixar de celebrar cap de les dianes. El jugador català diu que es va crear un entusiasme molt bonic al pavelló i que els aficionats s'aixecaven i celebraven cada diana com si fos la de la victòria.
18
gols.
El jugador italià Alessandro Michielon té el rècord de gols en un partit oficial. Ho va fer amb el Novara.
2
títols.
Pedro Gil ja sap què és guanyar títols amb la samarreta del Valdagno. L'equip italià ja ha guanyat la supercopa i la copa italiana i espera revalidar el títol de lliga.
1
copa d'Europa.
Gil la va aixecar l'any 2009 amb el Reus. El català també ha estat cinc vegades campió del món i set vegades campió d'Europa amb la selecció espanyola.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)