Internacional

La tercera del Voltregà

Copa d'Europa femenina. Les de Sant Hipòlit van superar el Girona en una final molt disputada i emocionant. Es van avançar molt aviat i van saber controlar en els últims minuts

GIRONA2

VOLTREGÀ3

Per tercera vegada en la seva història el Voltregà va guanyar la copa d'Europa femenina. La treballada victòria contra el Girona en una final disputada i intensa, va emocionar molt l'equip i la seva capitana, Carla Giudici, que es retira al final de la temporada. Les de Sant Hipòlit també es volien reivindicar a Europa després que la temporada passada no es van poder classificar per a la final a quatre. El Girona buscava el primer títol, però va ser novament el subcampió.

La final es va posar a favor dell Voltregà molt aviat, ja que Natasha Lee va fer el 0-1 abans que es complís el primer minut de joc. Això li va permetre assentar-se en defensa i jugar amb més comoditat contra un Girona que no es va precipitar i va buscar les seves oportunitats al contraatac. Adriana Gutiérrez en va culminar un i va fer l'empat. Després d'uns minuts d'un cert domini gironí, novament Lee va avançar el seu equip, i es va arribar al descans amb un curt 1-2.

La segona meitat es va iniciar amb ocasions clares per als dos equips, però van ser les de Sant Hipòlit les que van marcar primer, ara amb un gol d'Anna Romero, amb l'ajuda d'una defensa gironina. La reacció de les locals va ser immediata i, menys d'un minut després, Gutiérrez va fer pujar un ajustat 2-3 al marcador. En els minuts següents els dos equips no van especular i van continuar buscant el gol, però, a mesura que s'anava acostant el final i amb el control de la bola pel Voltregà, el Girona va veure que no es produïen ocasions clares per empatar. Am tot, no es va rendir i el títol per al Voltregà no va ser segur fins a l'últim segon.

El Biesca Gijón, tercer

En la lluita pel tercer lloc, el conjunt asturià va guanyar el Noisy Le Grand (5-1) francès. Després del 2-1 en el descans, va sentenciar en la segona meitat.

GIRONA: Laia Salicrú, Carla Dorca, Adriana Gutiérrez, Ester Nadal i Laia castro –equip inicial–, Elena Ruiz. Van completar l'equip: Carla Gri, Laura Viella i Virginia Díaz. VOLTREGÀ: Laia Vives, Natasha Lee, Anna Casarramona, Anna Romero i Carla Giudici –equip inicial–; Cristina Barceló i Sílvia Jurado. Van completar l'equip: Aina Arxer i Aina Lafon. GOLS: 0-1 (1') Lee. 1-1 (9') Gutiérrez. 1-2 (18') Lee. 1-3 (35') Romero. 2-3 (36') Gutiérrez. ÀRBITRES: Ulderico Barbarisi i Rafaelle Stripolli (Itàlia). FALTES: 9 del Girona i 4 del Voltregà. COMENTARI: Uns 600 espectadors vam omplir el pavelló.
En els últims minuts, el Voltregà ha intentat controlar i nosaltres, amb l'ansietat que el partit s'acabava, no hem tingut ocasions per empatar
Sergio Alonso
ENTRENADOR DEL GIRONA
El primer gol en el primer minut ens ha fet mal, i ha fet que el Voltregà pogués jugar amb comoditat en haver-se avançat
Estem tristes perquè hem perdut, però a la vegada contentes perquè creiem que ho hem donat tot a dins de la pista
Laia Castro
JUGADORA DEL GIRONA
El rival també vol la victòria i no ho veus guanyat fins que l'àrbitre no xiula el final
David Bou
ENTRENADOR DEL VOLTREGÀ
El fet d'avançar-te de seguida et dóna l'oportunitat de controlar més el partit, de gestionar-lo millor, i això és un punt a favor

La emoció pel títol de Carla Giudici

El títol de la copa d'Europa femenina va tenir un significat molt especial per a la capitana del Voltregà, Carla Giudici, ja que ha anunciat que es retira al final de la temporada. Aquesta era la seva darrera competició europea, i les seves companyes gairebé s'havien conjurat per poder-la guanyar al seu costat. “Per mi era una cosa molt especial, el somni de qualsevol esportista es acabar la seva carrera i poder aixecar una copa d'Europa” va explicar Giudici, un cop més calmada a la sala de premsa, on va comentar també les seves sensacions en aixecar el trofeu: “No t'ho acabes de creure, la veritat és que m'he emocionat molt, semblava una cosa impossible, suposo que mica en mica vas valorant encara més aquesta victòria, i d'aquí uns anys és farà molt més especial”.