Internacional

El Benfica de Coy, campió

Hoquei sobre patins. Els portuguesos, que van eliminar al Barça en la semifinal, van vèncer el Porto, l'amfitrió, amb un gol d'or i van guanyar la seva primera lliga europea

BENFICA6

PORTO5

El Benfica va guanyar per primer cop la lliga europea en derrotar amb un gol d'or en la pròrroga el Porto, i ho va aconseguir al pavelló del seu etern rival i amb pràcticament tot el públic en contra. L'equip, en el qual juga aquest any el català Marc Coy, havia disputat i perdut cinc finals de la màxima competició europea de clubs, i la sisena va ser la bona. El jugador de Cerdanyola del Vallés va marcar el quart gol del seu equip al començament de la segona meitat i va empatar la final. El club de Lisboa havia eliminat el Barça en la semifinal, però no era el favorit.

El títol en la lliga europea del Benfica posa fi a una sequera de títols dels equips portuguesos que no guanyaven aquesta màxima competició des que ho va fer el Barcelos el 1991. El Porto continua la seva maledicció particular ja que aquesta era la seva desena final i només ha pogut guanyar dos títols, l'últim el 1990. Des de llavors ha disputat sis finals i les ha perdut totes.

El partit es va iniciar amb un ritme de joc alt i els equips molt encertats de cara a gol. El Porto, amb el suport del seu nombrós públic, es va situar amb un 0-2, però va veure que en el minut 10 ja hi havia un 2-3 al marcador. El partit estava sent molt disputat i, tot i que els amfitrions dominaven més el joc, només van arribar amb un mínim avantatge de 3-4 a la mitja part.

El conjunt de Lisboa va saber capgirar el resultat en la segona meitat. Coy va empatar (4-4) sis minuts després de la represa i poca estona més tard el segon porter Henriques va aturar un penal i una falta directa en menys d'un minut. El Benfica es va avançar per primer cop a 9 minuts del final, però el Porto va forçar la pròrroga. En el segon minut del temps suplementari Rafael va fer el gol d'or (6-5) i va donar el títol al seu equip.

BENFICA: Ricardo Silva, Neves, Ábalos, Rodrigues i Carlos López –equip inicial–; Viana, Rafael, Filho, Coy i Henriques (p.s.) PORTO: Edo Bosch, Moreira, Jorge Silva, Ventura i Barreiros –equip inicial–; Nunes, Oliveira, Hugo, Santos i Magalhaes (p.s.). GOLS: 0-1 (2') Jorge Silva. 0-2 (7') Ventura, de falta directa. 1-2 (8') Filho, de falta directa. 1-3 (9') Ventura. 2-3 (10') Viana. 3-3 (20') Rafael. 3-4 (22') Nunes. 4-4 (31') Coy. 5-4 (41') Viana, de penal. 5-5 (45') Ventura, de falta directa. Pròrroga: 6-5 (52') Rafael. ÀRBITRES: Fran Garcia i Òscar Valverde. Van mostrar targeta blava a Ábalos, Oliveira i Neves. FALTES: 14 del Benfica i 9 del Porto.

La final va perillar, el Benfica va dir que es retirava

La final va estar a punt de no jugar-se, ja que el Benfica va fer un comunicat ahir diumenge al matí en què anunciava que no estaria present en la final perquè no es garantia la seguretat dels seus aficionats i els membres de l'equip. En el partit de dissabte en què el Benfica va eliminar el Barça, els seguidors de l'equip de Lisboa van ser amenaçats pels aficionats del Porto i, un cop ho van posar en coneixement de l'organització, se'ls va dir que no s'hi podia fer res. El Benfica també es va queixar del repartiment de les entrades i, per aquests motius, va decidir no jugar la final. Una reunió entre els representants de la CERH, la policia, els directius de la Federació de Portugal i els dos clubs, d'una banda, i la pressió dels jugadors del Benfica per jugar la final, de l'altra, van desbloquejar la situació. La policia va avançar que la seguretat estava garantida, ja que es va comprometre a ampliar-ne el dispositiu. Quant a les entrades, es va demostrar al Benfica que les havia demanat fora de termini, però se'n van poder reunir prop de 150 més per al seu públic. Al principi, la zona destinada als del Benfica va estar buida i els seguidors no van entrar fins que va començar la segona part.