Cinquè consecutiu i històric
Mundial d'Angola 2013. La selecció espanyola, amb nou catalans, derrota per la mínima l'Argentina en un partit que va dominar per 3-0 i en el qual va patir pel títol fins al final
ESPANYA4
ARGENTINA3
El cinquè títol mundial consecutiu i el setzè de la història de la selecció espanyola va arribar després de superar l'Argentina en una final emocionant i disputada. L'objectiu que s'havien fixat el seleccionador Carles Feriche i els seus deu jugadors –nou catalans i un asturià–, es va complir, però van haver de treballar molt a la pista i van patir fins al darrer segon per poder celebrar aquesta fita històrica.
En la primera meitat, Jordi Adroher i Jordi Bargalló van situar un 2-0 en el marcador. El 3-0 de Marc Gual amb el que es va iniciar la segona meitat no va enfonsar els argentins, que, amb ganes, velocitat i encert van aconseguir empatar (3-3) a només dos minuts i catorze segons de la fi. El pas enrere que semblava que havia fet el combinat espanyol en la segona part a causa de la pressió dels argentins, es va convertir en dues passes endavant de manera immediata, i Pedro Gil només va trigar nou segons a marcar el 4-3. Quedaven dos minuts i cinc segons i l'Argentina va tornar a buscar l'empat. El porter Sergi Fernández, que va fer grans aturades tot i els gols argentins, va tornar a brillar en aquests darrers minuts i va mantenir aquest mínim avantatge resistint a la insistència dels argentins davant la seva porteria.
Cinc ciutats i cinc anys per a la història de la selecció espanyola
San José el 2005, Montreux el 2007, Vigo el 2009, San Juan el 2011 i Luanda el 2013 són ciutats i anys per a la història de la selecció espanyola d'hoquei sobre patins. El cinquè títol mundial de manera consecutiva es va aconseguir ahir a la capital d'Angola, i el seleccionador, Carles Feriche, i els seus homes, nou catalans i un asturià, van aconseguir una fita que mai s'havia fet en l'hoquei sobre patins. Fins ara el màxim de títols mundials de manera consecutiva que s'havien guanyat eren quatre i ho havien fet tant Espanya com Portugal. La selecció espanyola en aquesta ocasió, i la portuguesa en dues: la primera els anys 1947, 1948, 1949 i 1959, quan es jugava cada any; i la segona, els anys 1956, 1958, 1960 i 1962, quan ja es feia cada dos anys. La victòria en el mundial d'Angola és el 16è títol mundial per a la selecció espanyola, que també supera Portugal en aquest apartat. Fins ara tots dos estaven empatats a 15 medalles d'or en els mundials.
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024