Internacional

Intractables

‘Il più forte'

El Forte dei Marmi dels catalans Pedro Gil i Josep Enric Torner mana en el campionat italià amb 11/11 i una mitjana de gairebé 8 gols per partit i és l'únic de les grans lligues que ho ha guanyat tot, inclosa la supercopa

Les seves credencials a Europa són haver clavat 19 gols al Liceo en dos duels

El Liceo va establir càtedra dimarts a la nit a Reus, en una pista sempre prou complicada (2-5). En la jornada anterior de l'OK Lliga es va convertir en l'únic equip que fins ara ha pispat punts al Barça (3-3), al qual va estar a punt de derrotar. Convendríem, doncs, que el club gallec, segon a tres punts de la màquina blaugrana, passa un bon moment de joc a pesar de la baixa del porter osonenc Xavi Malian. En canvi, dissabte, el Forte dei Marmi dels catalans Pedro Gil i Josep Enric Torner n'hi va clavar onze (11-6) en la lliga europea i en el partit a Riazor de la primera volta n'hi va fer vuit (7-8). Una autèntica heretgia contra el campió d'Europa dels cursos 2010/2011 i 2011/2012 per citar els més recents. Cal contextualitzar. El Forte dei Marmi ha fet i fa una arrencada de curs excepcional i és l'únic club de les grans lligues europees –OK Lliga, Portugal i Itàlia i s'ha acabat– que ha guanyat tots els partits que ha jugat i, a més, abassegant els rivals amb una bogeria col·lectiva ofensiva que els obnubila. Es va endur d'entrada la supercopa italiana apallissant el Valdagno per 9-4. En la lliga acumula un immaculat 11/11 amb 87 gols a favor, 31 en contra i 33 punts –8 més que el Breganze de Guillem Cabestany, que dimarts va apallissar el Prato per 2-18–. O sigui una mitjana de gairebé 8 gols per partit. El Follonica va ser dimarts la seva darrera víctima (11-2). En els dos últims partits, doncs, ha fet 22 gols. En la lliga europea encara fa més por, i la seva mitjana és de 9 gols per partit gràcies a les golejades que li ha clavat al Herringen alemany (7-11) i al Joventude Viana (6-2), i als dos resultats esmentats davant del Liceo. En la lega, Pedro Gil és el pitxitxi de la competició, amb39 gols, i el segon màxim golejador de l'equip és Enric Torner (13), seguit d'Alberto Orlandi (12), especialista en els penals, i del gallec Pablo Cancela (11), un caçagols que no va trobar el seu lloc en l'europeu que va perdre Espanya a Alcobendas, precisament contra Itàlia, però que en el Forte del Marmi fa una feinada. L'equip italià, que l'any passat va tenir una decepció brutal quan va perdre a casa la semifinal de la CERS contra el Noia, el posterior campió, es va endur la primera lliga de la seva història el curs passat. Ara aspira a revalidar el títol amb el permís del Valdagno i el Breganze. També somia, amb el permís del Barça, en la lliga europea.

Breu història
Fundat el 1962 i refundat el 1995, el club que presideix Piero Tosi té dos títols en el seu palmarès conquerits en els darrers mesos: la lliga i la supercopa. El seu jugador entrenador és Roberto Crudeli, que té 51 anys i bat rècords de longevitat en l'hoquei mundial.
16
triomfs
acumula el forte aquesta temporada. Un de supercopa, onze de lliga i quatre a Europa.
36
gols
ha marcat en els quatre partits de la lliga europea i n'ha encaixat 22, una conseqüència també del seu estil atrevit. Gil és el pitxitxi de l'equip, amb 13 gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)