OK Lliga

El Reus, el Voltregà i el Vendrell jugaran la copa

OK Lliga. Per primer cop des que es disputa en aquest format s'hi han classificat tres equips que no són catalans: el Liceo, el Cerceda i l'Alcoi

El Reus Deportiu, el Voltregà i el Moritz Vendrell van ser els tres equips catalans que, juntament amb el Hockey Global Cerceda i l'Enrile Pas Alcoi, van aconseguir una de les cinc places per disputar la copa que quedaven en joc en aquesta última jornada de la primera volta. Per primera vegada des que la competició del KO es disputa en aquest sistema, la jugaran només cinc equips de Catalunya i tres de la resta de l'Estat. Fins ara el mínim de catalans havia estat de sis, en quatre ocasions. El Barça, que va acabar invicte la primera volta, el Vic i el Liceo ja estaven classificats.

El Reus Deportiu va fer-se fort a la seva pista en l'enfrontament contra el Noia i va fer realitat el triple objectiu que se li presentava: guanyar el partit, classificar-se per a la copa i fer-ho, a més, en condició de cap de sèrie. Els roig-i-negres, que de retruc van impedir que els sadurninencs també vagin a Blanes – els van relegar a la novena posició–, podran tornar a ser un dels quatre favorits, un fet que no passava des de feia tres temporades. El Reus i el Noia sabien que si guanyaven no depenien de ningú més per poder treure el bitllet però que una derrota en ambdós casos podia ser fatal si es combinaven altres resultats. I això és el que li va passar al Noia, ja que el Cerceda va imposar-se a Manlleu. Per la seva banda, els homes d'Alejandro Domínguez van tenir en Jepi Selva el seu home més incisiu i destacat, ja que va anotar tres dels quatre gols locals. El Reus va sortir fort i Coy va obrir el marcador als deu minuts, mentre Selva va començar el seu hat-trick a un minut del descans, per a desesperació visitant. Un segon gol de l'exjugador del Noia va sentenciar gairebé l'enfrontament, ja que els dos darrers no van arribar fins l'últim minut, quan ja estava tot decidit.

El Voltregà va sortir decidit a assegurar-se la seva plaça a Tordera i es va distanciar molt aviat. Fins i tot es va situar quart, com a cap de sèrie, fins que el Reus va marcar. El Tordera va anar a remolc i els de Sant Hipòlit van saber controlar bé el partit. El Moritz Vendrell va culminar una bona remuntada en l'OK Lliga, va guanyar el seu cinquè partit consecutiu i podrà defensar el títol. Una bona primera meitat el va situar amb un 0-3 però, en la segona, el Monbus Igualada va reaccionar bé i va empatar. El Vendrell no volia cap sorpresa, va marcar tot seguit i es va assegurar jugar la copa. El partit entre l'ICG Software Lleida i el Vilafranca Capital del Vi va acabar amb empat; les seves possibilitats de jugar la copa eren poques i al final van sumar un punt que els allunya una mica més de la zona de descens.

El Cerceda i l'Alcoi van aconseguir brillantment la classificació per a la copa. Els gallecs van superar el Manlleu gràcies a quatre gols de Martin Payero, mentre els alcoians van haver de remuntar contra el Café Crem Calafell, que va lluitar fins al final i va sumar un punt molt valuós.