Més hoquei

El Mataró sorprèn i passa a la semifinal

La copa femenina. Va eliminar el Palau de Plegamans, un dels caps de sèrie. El Manlleu, que serà el seu rival, el Voltregà i el Gijón van complir

P. PLEGAMANS0

El Banco Mediolanum Mataró va donar la sorpresa en eliminar un dels quatre caps de sèrie, el Generali Palau de Plegamans (0-1), i es va classificar per a la semifinal de la copa femenina que es disputa a Lloret de Mar. El seu rival per a un lloc en la final serà el Manlleu, mentre que en l'altra semifinal s'enfrontaran l'Hostelcur Gijón i el Voltregà, que sí que van complir el pronòstic i com a favorits es van classificar.

L'enfrontament entre el Palau de Plegamans i el Mataró va ser molt disputat i emocionant. En la primera meitat el Palau va dominar més i Herrera i Puigdueta van tenir ocasions clares per donar avantatge al seu equip. Les maresmenques es van mostrar molt sòlides en defensa i van tenir les seves ocasions en atac. En el primer minut de la segona meitat Piqué va desviar un xut de Fontdeglòria i va marcar l'únic gol del partit. Les mataronines van disposar de dues faltes directes per ampliar el marcador però les van desaprofitar –la segona va anar al pal–. En els darrers minuts el Palau de Plegamans va posar setge a la porteria del Mataró i va crear perill, però la portera Arellano va estar impecable i va mantenir la seva porteria a zero fins al final.

La llarga jornada de quarts de final va començar amb la victòria del Manlleu contra l'Igualada per 3-1. Les osonenques no van poder desfer-se de les seves rivals fins a la segona meitat. En la primera part les igualadines van desaprofitar un penal i van tenir ocasions, però Vall va donar avantatge al Manlleu poc abans del descans. En la segona meitat Castro i Font van arrodonir el resultat amb dos gols més. Les de l'Anoia no es van donar per vençudes, van marcar en el rebuig d'un penal i van intentar ajustar el marcador en els ultims minuts, sense èxit.

L'Sfèric de Terrassa va quedar eliminat en perdre per la mínima contra l'Hostelcur Gijón (1-0). Un solitari gol a dos minuts del final de Sara González va eliminar les vallesanes. El partit va ser molt intens, i qualsevol hauria pogut aconseguir la victòria. El 0-0 inicial es va mantenir fins al descans. la millor ocasió de l'Sfèric va ser una rematada de Puertas. En la segona meitat va continuar l'encert de les dues porteres, que van desfer gairebé tot el perill que van crear les seves rivals. El marcador no es va moure fins al tram final.

L'últim equip que es va classificar per a la semifinal va ser el Voltregà, el campió. Les osonenques van aconseguir el resultat més clar dels quarts en vèncer per 5-2 l'Alcorcón. Les de Sant Hipòlit es van avançar aviat amb un gol de Romero i al descans ja dominaven per 3-0. Natasha Lee va marcar el seu tercer gol de la nit en l'inici del segon temps (4-0) i va sentenciar. L'Alcorcón va reduir un xic la diferència (4-2), i en l'últim minut Barceló va tancar el marcador. El Voltregà s'enfrontarà al Gijón, en un clàssic de la copa, per un lloc en la final.

GOLEJADORA

HOSTECUR GIJÓN: Klein, Marta González, Alonso, Daribó i Díez –equip inicial–; Calleja, Cadrecha, Sara González i Elena González. SFÈRIC DE TERRASSA: De la Peña, Donoso, Romaguera, Puerta i Cespedes –equip inicial–; Flix, Fontdeglòria, Ferrer i Paredes. GOLS: 1-0 (38') Sara González. ÀRBITRES: Miquel Lapedriza i Álvaro de la Hera. FALTES: 7 del Gijón i 9 de l'Sfèric.
GENERALI PALAU DE PLEGAMANS: Vicente, Busquets, Puigdueta, Gurri i Herrera –equip inicial–; Ferrón,, Membreñó i Caparros. BANCO MEDIOLANUM MATARÓ: Arellano, Soler, Fontdeglòria, Castellví i Piqué –equip inicial–; Canal, Manzanares i Escalas. GOL: 0-1 (21') Piqué. ÀRBITRES: Aleix Gorina i Maria Teresa Martínez. Van mostrar targeta blava a Herrera. FALTES: 10 del Palau de Plegamans i 9 del Mataró.
CP VOLTREGÀ: Vives, Tarrida, Lee, Romero i Barceló –equip inicial–; Nadal, Gil, Arxé i Serra. CP ALCORCÓN: Velez, Bautista, Cancelas, Lucia Martínez i Ventepan –equip inicial–, Zoe González, Alonso, Asensi i Sílvia López. GOLS: 1-0 (2') Romero. 2-0 (13') Lee. 3-0 (14') Lee, de penal. 4-0 (23') Lee. 4-1 (26') Lucia Martínez. 4-2 (33') Ventepan. 5-2 (39') Barceló. ÀRBITRES: Francisco Moreno i Joaquim Serraclara. FALTES: 9 del Voltregà i 10 de l'Alcorcón.
CP MANLLEU: Tosar, Nara López, Castro, Casarramona i Font –equip inicial–; Vall, Barcons, Pujadas, Burgaya i Ballesta. IGUALADA FEMENÍ HCP: Navarrete, Salvador, Ferrer, Soler i Bernadas –equip inicial–; Garreta, Meritxell Martínez, Torres i Baldris. GOLS: 1-0 (17') Vall. 2-0 (31') Castro. 3-0 (36') Font, de penal. 3-1 (37') Salvador. ÀRBITRES: Raül Burgos i Mireia Estrada. Van mostrar targeta blava a Tosar i a l'entrenador de l'Igualada. FALTES: 9 del Manlleu i 13 de l'Igualada.
3
gols
va marcar Natasha Lee. Va ser l'única golejadora dels quarts que va fer més d'un gol.