Internacional

Quart títol consecutiu

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola, amb vuit catalanes, guanya el campionat d'Europa per cinquena vegada en superar una potent Portugal en l'últim partit

En tenien moltes ganes, van treballar molt, van lluitar fins a l'extenuació, van suar en cada acció, van saber patir en moments puntuals i ho van poder celebrar a consciència. La selecció espanyola femenina –amb vuit jugadores catalanes i dues asturianes–, van guanyar brillantment el cinquè campionat d'Europa del seu palmarès i el quart que aconsegueix de manera consecutiva. Mai cap selecció ho havia fet en les tretze edicions que s'han disputat de l'europeu. El nou seleccionador espanyol femení, Alejandro Domínguez, va poder debutar amb un títol, i dues jugadores, Anna Casarramona i la capitana Natasha Lee, han estat presents en els equips que han guanyat els darrers quatre títols europeus. Per a les portugueses va ser el tercer subcampionat de manera consecutiva.

Des de l'inici del partit els dos equips estaven decidits a avançar-se per encarrilar el seu camí cap al títol, i van ser les portugueses les que es van avançar. Marlene Sousa va robar una bola a mitja pista, va encarar la porteria de la selecció espanyola i va marcar l'1-0 quan només s'havien jugat quatre minuts. La reacció del combinat estatal va ser immediata i, només tres minuts després, Laura Puigdueta va empatar. El partit que decidia el títol europeu entre les dues seleccions era molt anivellat i tots dos buscaven la porteria contrària. Portugal va tenir les seves ocasions, però la portera de la selecció espanyola Teresa Bernadas va aturar un parell d'accions perilloses. El joc era viu i es buscaven els contraatacs per tornar a avançar-se, però cap conjunt ho va aconseguir i es va arribar al descans amb empat.

En la segona meitat, la lluita per avançar-se va continuar i, en el minut 5, Anna Casarramona va recuperar una bola la va passar a Maria Díez, que va marcar l'1-2. Portugal va disposar de la millor ocasió per empatar tres minuts després en un penal, però Teresa Bernadas va aturar impecablement el llançament d'Ana Ferreira. Amb el resultat a favor, Espanya es va mostrar més sòlida que les portugueses, es va saber organitzar bé en defensa i va tenir les seves ocasions en atac. Laura Puigdueta en va tenir una de molt clara, i Anna Casarramona va posar a prova la portera portuguesa amb xuts potents. El marcador ja no es va moure i les noies de la selecció espanyola van poder celebrar el quart títol consecutiu. Anna Casarramona va ser escollida com a millor jugadora del campionat, i Teresa Bernadas com la millor portera.

La tercera posició de l'europeu va ser per a Itàlia, el conjunt amfitrió, que va golejar per 6-1 França en l'altre partit de la jornada. Alemanya va ser quarta, mentre que la selecció francesa, que no ha aconseguit cap punt en aquest campionat, va ocupar l'última posició.

DUES JUGADORES

PORTUGAL: Maria Vieira, Rita Lopes, Marlene Sousa, Rute Lopes i Ines Vieira –equip inicial–; Ana Ferreira, Margarita Alves, Maria Silva, Carolina Gonçalves i Claudia Vicente. ESPANYA: Teresa Bernadas, Laura Puigdueta, Anna Casarramona, Maria Díez i Sara González –equip inicial–; Natasha Lee, Berta Tarrida, Iolanda Font, berta Busquets i Laura Vicente. GOLS: 1-0 (4') Marlene Sousa. 1-1 (7') Laura Puigdueta 1-2 (25') Maria Díez. ÀRBITRES: Giovanni Adriasini i Raffaele Strippoli (Itàlia). FALTES: 7 de Portugal i 4 d'Espanya.

PORTUGAL 1 EL CINQUÈ

Casarramona i Lee han estat presents en aquests darrers quatre títols
Campionat d'Europa
1991
Itàlia
1993
Itàlia
1995
Espanya
1997
Portugal
1999
Portugal
2001
Portugal
2003
Alemanya
2005
França
2007
Alemanya
2009
Espanya
2011
Espanya
2013
Espanya
2015
Espanya

ESPANYA 2

El primer va ser l'any 1995 i els altres, els anys 2009, 2011, 2013 i 2015

Hoquei patins. Lliga europea Grup A

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Barça 16 6 5 1 0 32 10
2 Benfica 13 6 4 1 1 31 20
3 Bassano 6 6 2 0 4 24 33
4 Quevert 0 6 0 0 6 15 39
Darrera actualització: 07-02-2015 23:31:44
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)