Internacional

El camí europeu està traçat

Hoquei sobre patins. El Barça té el Porto en el seu grup de la lliga europea, el Vic jugarà en el del Benfica i el Vendrell, en el del Forte dei Marmi

Els equips catalans ja coneixen els seus rivals en les diferents competicions europees d'aquesta temporada, la lliga europea i la copa de la CERS masculines i la lliga europea femenina. Tots saben el camí que han de fer i els rivals que han de superar si volen arribar a les respectives finals a quatre i lluitar pels títols. El sorteig dels grups i dels aparellaments es va fer ahir a la localitat portuguesa de Luso coincidint amb l'inici de l'europeu sub-17. També es van conèixer les dates de la copa continental que obrirà la temporada a Europa. El FC Barcelona Lassa com a campió de la lliga europea visitarà la pista del Sporting portuguès –campió de la CERS–; el dissabte 10 d'octubre, mentre que els blaugrana jugaran a casa la tornada el dia 17.

La lliga europea s'iniciarà una setmana després, el 24 d'octubre. El Barça jugarà en el grup A contra dos equips que van estar en la final a quatre del curs passat, el Porto (Portugal) i el Breganze (Itàlia). Completa el grup l'Iserlohn alemany. Els blaugrana començaran jugant a casa contra els italians. El CP Vic, que va ser el finalista l'any passat, jugarà en el grup B contra el Bassano italià, el Merinhac francès i el Benfica (Portugal). El debut dels osonencs serà a la pista portuguesa. El Moritz Vendrell ha anat a parar al grup C i s'estrenarà a la pista del potent Forte dei Marmi italià; els altres dos rivals són el Valongo (Portugal) i el Kever (França). Finalment en el grup D jugaran el Liceo gallec, que s'estrenarà a casa contra el Viareggio (Itàlia). Els altres equips són l'Oliveirense (Portugal) i el Basilea (Suïssa). Els dos primers de cada grup es classificaran per als quarts de final i els primers tindran l'avantatge de poder jugar la tornada a casa. La final a quatre es jugarà el 14 i 15 de maig del 2016.

Debut a casa

El Palau de Plegamans, el campió de l'OK Lliga femenina, debutarà a la lliga europea femenina a casa contra el Montreux suís el 29 de novembre, i haurà de jugar la tornada fora de casa. Els altres dos equips catalans, el Voltregà i el Manlleu, tindran l'avantatge de disputar el partit de tornada a casa. El Voltregà comencen la competició europea visitant la pista del Darmstadt alemany, mentre que el Manlleu jugarà a la pista de l'Académia Coimbra portuguès. El Gijón, el quart equip de l'OK Lliga femenina a Europa, visitarà la pista de l'Iserlohn alemany. La final a quatre de les noies es jugarà el 19 i 20 de març del 2016.

L'ESTRENA

El Palau de Plegamans femení debutarà a Europa contra el Montreux suís
LLIGA EUROPEA
Grup A
FC Barcelona Lassa, FC Porto (Portugal), Hockey Breganze (Itàlia) i ERG Iserlohn (Alemanya).
Grup B
SL Benfica (Portugal), Hockey Bassano (Itàlia), CP Vic i SA Merinhac (França).
Grup C
Forte dei Marmi (Itàlia), AD Valongo (Portugal), Moritz Vendrell i HC Kever (França).
GRUP C
HC Liceo (Espanya), UD Oliveirense (Portugal), CGC Viareggio (Itàlia) i RHC Basilea (Suïssa).
Les dates
-
Fase de grups, sis jornades: 24-10-2015; 7-11-2015; 28-11-2015; 12-12-2015; 16-1-2016 i 6-2-2016.
-
Quarts de final: 5-3-2016 i 2-4-2016
-
Final a quatre: 14 i 15-5-2016
LLIGA EUROPEA FEMENINA
1a eliminatòria
Darmstadt (Alemanya)-Voltregà
Palau Plegamans-Montreux (Suïssa)
Acad. Coimbra (Portugal)-Manlleu
Iserlohn (Alemanya)-Gijón (Espanya)
Les dates
-
1a eliminatòria: 29-11-2015 i 13-12-2015
-
Quarts: 16-1-2016 i 6-2-2016
-
Final a quatre: 19 i 20-3-2016
COPA DE LA CERS
1a eliminatòria
Voltregà-Saint-Omer (França)
Vilafranca-Montreux (Suïssa)
Ginebra (Suïssa)-Alcoi (Espanya)
Matera (Portugal)-Cerceda (Espanya)
2a eliminatòria
Wolfurt (AUT) o Turquel (POR)-Reus
Les dates
-
1a eliminatòria: 24-10-2015 i 28-11-2015
-
2a eliminatòria: 12-12-2015 i 16-1-2016
-
Quarts de final: 6-2-2016 i 5-3-2016
-
Final a quatre: 30-4-2016 i 1-5-2016
Copa continental
Sporting (POR)-Barça
10 octubre
Barça-Sporting (POR)
17 octubre

El Reus passa a la segona fase de la CERS

El Reus Deportiu ha quedat exempt de la primera eliminatòria de la copa de la CERS i s'estalvia una fase que sí que hauran de jugar el Voltregà, el Vilafranca Capital del Vi, el Cerceda gallec i l'Alcoi alacantí. Els dos conjunts catalans jugaran primer en el seu pavelló i tindran el partit de tornada fora. El Voltregà rebrà el Saint-Omer francès, mentre que el Vilafranca s'enfrontarà al Montreux suís. El Cerceda començarà la CERS visitant el Matera italià i l'Alcoi, el Ginebra suís. El Reus –finalista de la CERS l'any passat–, i l'Sporting de Portugal –el campió–, han passat directament a la segona eliminatòria. El rival dels reusencs sortirà de l'enfrontament entre el Wolfurt austríac i el Turquel portuguès. El Reus tindrà l'avantatge de jugar el partit de tornada a casa. La final a quatre es disputarà el 30 d'abril i l'1 de maig del 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)