Internacional

GUILLEM PÉREZ

SELECCIONADOR ESPANYOL SUB-20 I ENTRENADOR DEL MORITZ VENDRELL

“El rival som nosaltres”

El tècnic reconeix que surten com a favorits, però diu que han de ser humils i treballadors des del primer partit

Destaca el grup de deu jugadors que té i creu que poden afrontar qualsevol situació

Quatre anys en la sub-20.
El tècnic de Sant Cugat va arribar a la selecció espanyola sub-20 l'any 2012 per ser el segon de Quim Paüls. Quan aquest va agafar la selecció estatal absoluta, el desembre del 2013, va passar a ser el primer tècnic de la sub-20. La va dirigir en l'europeu del 2014 en que van ser segons.

Guillem Pérez, tot i ser jove –té 33 anys–, fa molt que entrena equips de base. Ara és el màxim responsable de la selecció espanyola en el mundial sub-20 de Vilanova i la Geltrú.

L'objectiu és el podi, el títol...?
És competir, amb tots. Tenim clar que tenim grans jugadors i el que hem de veure és com respon l'equip. Hem tingut poc temps de preparació i espero que hagi estat l'adequat. Crec que som favorits, primer perquè juguem a casa i segon perquè el nivell que tenim a Catalunya i a Espanya és molt elevat. Seria enganyar-nos si no tinguéssim el paper de favorits.
Tenen més pressió pel fet de jugar a casa i perquè van ser segons en l'últim mundial?
Exacte. L'últim mundial es va fer a Colòmbia, amb un clima impracticable per jugar a hoquei. I aquí no, estem a casa, on es respira hoquei i crec que és bo. El jugador tindrà els seus familiars al costat, i sentirà més el suport. I, entre cometes, també té més pressió, el jugador no deixa de ser jove i li pot pesar una mica, s'ha de saber gestionar.
Ha pogut formar una bona selecció?
La veritat és que sí. Els deu jugadors juguen habitualment en l'OK Lliga o a primera estatal, per tant, el nivell competitiu que tenen és molt elevat. Pensem que són els millors per afrontar el campionat i en ells confiem, i estem convençuts que són els millors.
Hi ha alguna figura o és més un conjunt?
Hi ha jugadors que tenen més experiència o han acumulat més minuts en l'OK Lliga, però això no vol dir que siguin més o menys importants. El millor d'aquest equip és que cada un té un rol diferent. Segons el partit, segons el tipus de situació, podem escollir l'un o l'altre. I això és el millor, no escollim els millors jugadors, sinó que intentem escollir el millor equip. Crec que tenim jugadors suficients per afrontar qualsevol situació de partit. Crec en tots deu, no especialment en un.
És important l'experiència dels jugadors en l'OK Lliga?
Per a mi és essencial, perquè el ritme de competició d'un mundial sub-20 és molt semblant al ritme de l'OK Lliga. No tots els partits ho són, però els partits clau on et jugues el mundial, són del nivell d'OK Lliga. I són jugadors que hi estan acostumats.
El rival més difícil quin serà? Portugal –vigent campió–, l'Argentina...?
El rival més difícil som nosaltres mateixos. Si no som humils, si no som treballadors, si no som els primers a donar-ho tot, el rival més difícil serem nosaltres. I després, com a seleccions més complicades, en tinc tres: Anglaterra, Alemanya i Colòmbia.
Les tres del seu grup?
Més enllà no hi penso, perquè si els tres primers partits no els fem bé, no cal que pensem en l'Argentina o en Portugal. Encara que guanyis, si no fas un bon partit o no tens bones sensacions, la resta del campionat no l'afrontes amb confiança. Crec que els partits del grup són molt importants. Si volem ser campions del món, el primer rival a batre som nosaltres.
Serà el seu darrer compromís amb la selecció espanyola, ara que està al Vendrell?
Amb la selecció fem compromisos cada any, un cop acabi el mundial m'asseuré tranquil·lament amb la federació i en parlarem. De moment, sincerament, no hi he pensat.
Ha estat complicat compaginar la preparació per al mundial i la pretemporada amb el club?
Ha estat més fàcil del que pot semblar. La majoria d'entrenadors d'OK Lliga a part tenen la seva feina, vuit hores fent qualsevol altra cosa. Jo tinc la sort que les dues feines que tinc són del mateix i dedico tot el dia a pensar en hoquei, i si realment puc compaginar els horaris, que és el que està passant, em facilita molt la feina, i és el que m'agrada, no em puc queixar.
El Moritz Vendrell ha tingut un gran inici amb el títol de la Lliga Catalana. Content?
Content perquè és un títol oficial i dóna molta confiança i molta empenta a l'afició, però també sóc conscient que estem en pretemporada, el títol és important, però no ens dóna tres punts.
Amb el Moritz Vendrell a què poden aspirar?
El que vull és competir amb tots els equips. Si es perd és que l'altre ha estat millor que nosaltres, no que nosaltres haguem abaixat el nivell. Del nostre esforç i sacrifici dependran els resultats. Si al final de la lliga acabem cinquens o tercers serà perquè realment ens mereixerem aquella posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)