Internacional

Golejada, primera de grup i els quarts contra Suïssa

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola va ser molt superior a Colòmbia en l'última jornada de la fase de grups del mundial sub-20

La selecció espanyola, amb nou jugadors catalans, s'enfrontarà a Suïssa en els quarts de final del mundial sub-20 que s'està disputant a Vilanova i la Geltrú, després que ahir golegés Colòmbia i acabés en la primera posició de la fase de grups. Espanya va ser molt superior i no va tenir problemes per acabar invicta aquesta fase. Avui hi ha jornada de descans i demà es jugarà amb els suïssos passar a la semifinal.

La primera meitat va començar amb un ritme molt alt de joc i amb molta efectivitat de cara a gol per part de la selecció espanyola. En tres minuts –del 4 al 7– van marcar tres gols i van encarrilar molt bé el partit. La velocitat dels homes de Guillem Pérez es transformava en gols i el joc dels colombians no tenia premi. En els darrers minuts del primer temps va tornar l'encert i van arribar tres gols més (6-0) en dos minuts, abans que Colòmbia marqués de falta directa. En la segona meitat els gols van continuar arribant per al conjunt local i el joc es va endurir una mica. Els jugadors de la selecció espanyola van desaprofitar dues faltes directes però en cap moment van patir pel resultat.

En aquesta jornada es van acabar de decidir els primers de cada grup. Portugal va derrotar Angola (5-0) en un partit que decidia quin seria el rival d'Espanya en els quarts. Els africans en perdre van quedar tercers i Suïssa serà el rival. Angola va plantar cara fins al 2-0 i als portuguesos, que defensen el títol mundial, els va costar. Álvaro Morais va capitalitzar el seu joc i l'equip depèn molt d'ell.

L'Argentina va vèncer Xile (3-1) després de remuntar un gol en contra. En la banqueta xilena hi havia com a segon tècnic el seleccionador català femení Josep Maria Barberà, mentre que en l'argentina Gaby Cairo acompanyava el seu germà Pablo, que és el seleccionador. El rival de l'Argentina havia de sortir del França-Itàlia, i el clar triomf dels italians (2-9), aprofitant el contraatac, va enviar els francesos a jugar els quarts contra els argentins.

ESPANYA: Blai Roca, Alabart, Carballeira, Acsensi i Font –equip inicial–; Nil Roca, Llorca, Aragonés i Xaus. COLÒMBIA: Diego Posada, Patarroyo, Uribe, Castano i Aristizabal –equip inicil–; Endo, Gutiérrez, Zapat, Andrés Posada i Rivera (p.s.). GOLS: 1-0 (4') Font. 2-0 (6') Alabart. 3-0 (7') Font. 4-0 (17') Xaus. 5-0 (18') Llorca. 6-0 (18') Xaus, de falta directa. 6-1 (20') Andrés Posada, de falta directa. 7-1 (22') Llorca. 8-1 (28') Carballeira. 9-1 (38') Aragonés. 9-2 (39') Patarroyo. ÀRBITRES: Hanras (França) i Andrisani (Itàlia). Targeta blava a Zapata, Diego Posada i Font. FALTES: 13 d'Espanya i 9 de Colòmbia.