OK Lliga

Camins diferents però el mateix resultat: descens

Hoquei sobre patins. El SHUM i el Lloret van baixar de l'OK Lliga la temporada del seu retorn. El primer va estar moltes jornades en la zona de descens i el segon només una, l'última

Van començar l'OK Lliga de manera diferent, van portar camins força oposats però van tenir el mateix final, el descens a la primera estatal. El Lloret Vila Esportiva i el SHUM Balder Técnica no es van poder consolidar en l'elit tot i que van lluitar per aconseguir-ho fins a les darreres jornades de la competició i van baixar la temporada que havien tornat a la màxima categoria. Els maçanetencs van ser els primers a abandonar l'elit en la penúltima jornada, quan van perdre a la pista del Vic (3-1) i matemàticament ja no van poder evitar una de les tres darreres posicions. Els lloretencs van baixar en la darrera jornada després de perdre a la pista del Voltregà (4-3). La combinació de resultats de l'última jornada els va deixar empatats a 30 punts amb el Lleida, però la diferència de gols general entre els dos equips –la particular estava empatada– els va fer baixar.

El Lloret no havia ocupat cap posició de les de la zona de descens –14a, 15a i16a–, i només hi va entrar en l'última jornada i això va ser definitiu. El SHUM, per contra, va estar en aquestes posicions durant 20 jornades, pràcticament tota la segona volta. També va ser molt diferent el rendiment d'un i altre equip selvatà al seu pavelló i lluny de casa. Dels 30 punts que van sumar els lloretencs, 23 els van aconseguir davant la seva afició i només set en els desplaçaments. Els maçanetencs van ser el cas contrari, i dels seus 27 punts en van sumar 10 a casa i en van aconseguir 17 lluny del seu pavelló.

L'inici de curs va ser diferent per als dos conjunts de la Selva. El Lloret va puntuar en els tres primers partits –un empat i dues victòries– i es va situar en una irreal segona posició ja que hi havia partits pendents. El SHUM va ser derrotat en les cinc primeres jornades i des de la segona va estar en la zona de descens. Tres victòries consecutives –la seva ratxa més positiva– el van fer sortir del descens i va arribar a l'onzè lloc, el millor de tota la lliga, que també va aconseguir al final de la primera volta. El Lloret, després del bon inici, va encaixar dues vegades tres derrotes seguides i es va acostar a la zona de descens, i va acabar la primera volta en el tretzè lloc, el que marca la permanència.

En la segona volta els maçanetencs van entrar en una ratxa negativa de resultats que els van portar a onze partits seguits sense conèixer la victòria, i d'aquests en va perdre sis de consecutius a casa. Van tornar a la zona de descens i en les darreres jornades es van mantenir vius gràcies a dues victòries en pistes difícils com les del Vendrell i el Voltregà, però en el penúltim partit a Vic es va acabar tot. Els lloretencs van iniciar millor la segona volta i es van allunyar un xic de la zona perillosa, però sis derrotes consecutives els van tornar a apropar a la zona perillosa i, malgrat que van dependre d'ells mateixos fins a l'última jornada per salvar-se, no ho van aconseguir.

A CASA I A FORA

El SHUM va cedir molts punts al seu pavelló i el Lloret va puntuar poc lluny de casa
En zona de descens
Lloret
En la darrera jornada
SHUM
En 20 jornades
Punts (Casa - fora)
Lloret
30 punts (23 - 7)
SHUM
27 punts (10 - 17)
Victòries/empats/derrotes
Lloret
9 / 3 / 18 (7/2/6 - 2/1/12)
SHUM
7 / 6 / 17 (3/1/11 - 4/5/6)
Partits seguits sense guanyar
Lloret
Sis (6 derrotes)
SHUM
Onze (7 derrotes i 4 empats)
Derrotes consecutives
Lloret
Sis
SHUM
Cinc
Victòria més àmplia
Lloret
1-7 (SHUM-Lloret)
SHUM
1-6 (Igualada-SHUM)
Derrota més àmplia
Lloret
0-7 (Lloret-Barça)
SHUM
1-7 (SHUM-Lloret)
Derbis selvatans
Lloret-SHUM
4-2
SHUM-LLoret
1-7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)