Natació

Un or per emmarcar

Jocs Paralímpics. La nedadora de Sant Feliu de Llobregat Núria Marquès, amb només 17 anys, guanya els 400 m lliure de la seva categoria a Rio per només dues centèsimes

La nedadora de Sant Feliu de Llobregat Núria Marquès va guanyar amb 17 anys el seu primer or en uns Jocs Paralímpics en imposar-se a Rio en la prova de la seva categoria dels 400 m lliure. Marquès, sense la cama esquerra, va batre amb 4:42.56 l'australiana Ellie Cole per només dues centèsimes i la xinesa Jialing Xu va ser tercera. La de Marquès és la primera medalla per als esportistes catalans en els Jocs.

Marquès neda en la classe S9 (esportistes amb discapacitat física o paràlisi cerebral lleu) i és membre de l'equip AXA de promeses. La catalana ja va encarar el primer viratge de la piscina com a líder de la final; després va baixar al tercer lloc però va acabar amb més forces que les seves rivals i la seva última braçada li va donar un or històric. L'anterior nedador paralímpic català que havia obtingut una medalla d'or va ser Miguel Luque en els Jocs d'Atenes, quan es va imposar en els 50 m braça de la categoria SB3.

Marquès, actual subcampiona mundial dels 400 m lliure, va mostrar la seva eufòria després de pujar al podi. “Guanyar un or impressiona”, va confessar. També va agrair l'èxit al seu tècnic: “Hem estat treballant tota la temporada per arribar fins aquí. El meu entrenador –Carlos Quevedo–és el que m'ha estat donant suport durant tot l'any sobretot quan pitjor estava; gran part d'aquesta medalla també és seva.”

Ensopegada en bàsquet en cadira de rodes

Després dels dos triomfs en la jornada d'estrena, la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, amb els catalans Jordi Ruiz i Jaume Llambi, va encaixar una ajustada derrota contra el combinat de Turquia (65-68). L'equip estatal no va poder aturar l'efectivitat d'Ozgur Gurbulak, que va anotar un triple decisiu en el tram final i va acabar el seu recital amb 39 punts. El conjunt espanyol de boccia, amb la participació de Benito Sánchez, també va perdre contra Hong Kong, per 3-6. En atletisme, Xavier Porras (11.99) i Martín Parejo (11.91) van quedar eliminats en les sèries dels 100 metres de la categoria T 11, i en natació Marian Polo, amb un registre de 2:41.19, tampoc va poder superar el primer sedàs en els 200 metres estils SM13.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)