Esport i política

Revelen consum de medicaments prohibits de Biles i les Williams

Dopatge. Uns pirates informàtics han destapat documents de l'AMA que constaten que els han consumit amb el consentiment de l'agència emparades en la regla d'exempcions terapèutiques

Els pirates informàtics Fancy Bear han destapat documents de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) en què es revela que tant les tennistes Serena i Venus Williams com la gimnasta Simone Biles, la gran triomfadora a Rio de Janeiro, prenen o han pres medicaments prohibits amb el consentiment de l'agència en el marc del programa d'exempcions mèdiques terapèutiques. Les esportistes, segons els informes extrets d'una base de dades a la qual van accedir a través d'un compte del COI creat per als Jocs de Rio, formen part del grup d'exempcions de l'AMA. Els documents revelen les substàncies que Serena Williams va ingerir, per exemple, els anys 2010, 2014 i 2015. “Volem informar dels mètodes bruts que utilitza l'equip dels Estats Units per guanyar medalles”, proclamen els Fancy Bear en un comunicat en què asseguren que “molts esportistes nord-americans han donat positiu per dopatge”. “És un prova més que l'AMA i els departaments del COI són corruptes i falsos.” L'agència admet implícitament la veracitat dels documents: “Lamentem la situació creada per aquest acte criminal i l'amenaça que representa per als esportistes la revelació de la informació confidencial.” Simone Biles es va pronunciar a través del seu compte de Twitter explicant que té un desordre i un dèficit d'atenció per hiperactivitat: “Tinc TDAH des que era una nena i no n'estic avergonyida. Estic a favor de l'esport net i he seguit sempre les regles.” Venus Williams va fer un comunicat detallat en què explicava que s'havia acollit a la regla d'exempcions: “Estic decebuda perquè el meu informe mèdic s'ha fet públic sense el meu permís. Les exempcions mèdiques han estat revisades per un grup de metges anònims i aprovades per legítimes raons mèdiques. Sóc una de les majors defensores de la integritat de l'esport.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)