Patinatge

El desè, a la cantonada

Patinatge artístic. El CPA Olot aspira dissabte a revalidar el títol mundial de grups de xou, que seria el desè del club garrotxí en només setze edicions d'aquesta competició

El CPA Olot viatja divendres a Novara (Itàlia) per intentar aconseguir el seu desè títol mundial de grups de xou gran. L'equip entrenat per Ricard Planiol i Ester Fàbrega és el gran dominador històric d'aquesta especialitat i també el gran favorit d'aquesta edició. La coreografia estrenada aquesta temporada, Treu-me d'aquí, ja ha estat mereixedora dels títols provincial, català, espanyol i europeu, i ara el club garrotxí espera arrodonir el palmarès amb un altre títol mundial.

“Ens fa molta il·lusió. Després de guanyar el campionat d'Europa, a veure si som capaços de revalidar el títol mundial, que ja seria el desè del CPA Olot”, explica Planiol. La competició, en què també participaran el CPA Girona i el PA el Masnou, tindrà lloc en una de les localitats amb més tradició de patinatge artístic a Europa, Novara. L'organització ha preparat una pista de color blanc que emula una pista de patinatge sobre gel. “A Itàlia els campionats estan molt ben organitzats. Competirem en una pista de color blanc, i això farà que totes les coreografies llueixin més”, assegura l'entrenador del CPA Olot.

Amb tot, Planiol és conscient que, competint a Itàlia, els equips locals ho donaran tot per intentar trencar el domini del club garrotxí. En l'últim campionat d'Europa, disputat a la localitat portuguesa de Matosinhos, el Fiumicell Diamante va acabar en segon lloc, a 3,6 punts del CPA Olot. El tercer lloc del podi també va ser per a un equip italià, el Don Bosco. “Els equips italians faran servir les seves armes per esgarrapar dècimes i posicions com sigui. Poden buscar canvis i millores en les seves coreografies que poden sortir bé, però que a vegades poden ser contraproduents. Però el que és clar és que els equips italians no es quedaran amb els braços plegats”, analitza el tècnic del club garrotxí. L'Olot ha centrat els últims entrenaments en la feina de depuració de la seva coreografia, sense introduir-hi gaires canvis: “Hem intentat millorar partint de la feina que ja havíem fet perquè la nostra coreografia sigui el màxim de neta i polida. Ens ho jugarem tot en només cinc minuts i, perquè res no surti malament hem treballat, sobretot, els trams amb més dificultat. També ens hem entrenat en pistes més grans per adaptar-nos a la que ens trobarem en el mundial, que té 25 m d'amplada i 50m de llargada”, apunta Planiol.

L'Olot farà demà el seu últim entrenament abans de marxar. L'endemà al matí farà el viatge a Itàlia i dissabte al matí tindrà lloc l'únic entrenament oficial. A les cinc de la tarda del mateix dia es disputarà la competició. La delegació garrotxina estarà acompanyada per un centenar d'aficionats que donaran suport a l'equip. El CPA Olot ja acumula nou títols en només quinze edicions del campionat del món de grups de xou. El primer el va aconseguir en el mundial del 2004, amb la coreografia Llibertat.

ENTRENAMENTS

L'Olot ha treballat per depurar la coreografia en els trams més difícils
Títols mundials del CPA Olot
2015
Sobreviure
2014
Respira
2013
No hi ha res impossible
2010
Pas obert
2009
Seducció
2007
Molt fràgil
2006
Diferent
2005
Instint animal
2004
Llibertat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)