Futbol sala

Futbol sala

Copa Catalunya

La sorpresa passa de llarg

Futbol sala. El Barça i el Catgas Energia Santa Coloma certifiquen el pas a la final de la copa Catalunya (avui, 21 h) amb dues victòries contra el Castellar i el Manresa, respectivament

El Barça i el Catgas no van donar cap mena d'opció a la sorpresa, que va passar de llarg del Nou Congost de Manresa. Els màxims candidats a alçar la copa Catalunya van passar per sobre els seus rivals de menys nivell i disputaran avui (21 h, Esport3) la final. És la vuitena vegada consecutiva que els mateixos conjunts es disputen el títol –sis triomfs dels blaugrana i un dels colomencs. El Barça, que s'estrenava en competició oficial, va atropellar el Castellar, de la tercera divisió. En els dos primers minuts, Quintela i Adolfo, tots dos reforços d'aquesta temporada, ja van deixar el matx ben encarrilat amb les dues primeres dianes. El monòleg del Barça es va traduir amb moltes ocasions, però el conjunt que dirigeix Andreu Plaza no va trobar porteria fins al minut 13 amb un xut llunyà de Bateria. Es va voler afegir a la festa el brasiler Rómulo, que ahir es va vestir per primera vegada amb la samarreta blaugrana. El nou tanca del Barça va fer el 4-0 quan les forces vallesanes començaven a minvar. Adolfo i Quintela, amb dos gols més a les acaballes del primer temps, van deixar la primera semifinal de la copa Catalunya vista per sentència. En el segon temps, però, el Barça no va baixar la guàrdia i va marcar cinc gols més. S'ho mirava des de la porteria Juanjo, que va jugar els seus primers minuts amb la samarreta blaugrana, i que va haver de fer un parell d'intervencions de mèrit. Rómulo, Dyego, Quintela i Aicardo es van encarregar de donar l'estocada definitiva a un voluntariós Castellar, que no hi va tenir res a fer. A partir d'aleshores (25'), la maquinària blaugrana va baixar una marxa i el Barça no va tornar a marcar fins als darrers instants mitjançant João Batista. En la segona semifinal, el Catgas Energia Santa Coloma tampoc va tenir problemes per eliminar el Manresa, de la segona divisió B, tot i un ensurt inicial en forma de gol. En un contraatac, el manresà Josán va fer l'1-0, però el conjunt colomenc es va saber recuperar ràpidament del cop. I va començar a teixir el triomf amb els gols de Corvo, de Sepe –que en va fer dos– i de Sergio González, el nou fitxatge del conjunt colomenc d'aquesta temporada. Semblava que les coses havien d'anar més que rodades per al Catgas en el debut oficial del conjunt de Santa Coloma, però el Manresa no va voler ser un convidat de pedra. Els homes que entrena Jordi Rozas van remar amb força empesos pel seu públic, i van aconseguir empatar el partit en l'equador del segon temps. La sorpresa va sobrevolar el Nou Congost, però el Catgas, que ha canviat de cos tècnic però no ha deixat la seva essència combativa, va saber resoldre gràcies a Dani Salgado i va certificar l'accés a la final de la copa Catalunya. El pivot colomenc va representar la revifalla dels colomencs, molt tocats després del 4-4.

BARÇA 11 MANRESA 4 CATGAS 6 CASTELLAR 0

FC BARCELONA LASSA: Paco Sedano, Marc Tolrà, João Batista, Adolfo i Quintela –cinc inicial–; Aicardo, Rómulo, Dyego, Bateria i Roger. CASTELLAR FS: J.M. Martínez, Del Olmo, M.López, Tarruell, Carrera, A.Martínez, D.Martínez, A.López, Navarro, Sequera, Hervás, Gomà, Bracons i R.Martínez. GOLS: 1-0 (2') Quintela. 2-0 (2') Adolfo. 3-0 (13') Bateria. 4-0 (17') Rómulo. 5-0 (18') Adolfo. 6-0 (18') Quintela. 7-0 (21') Rómulo. 8-0 (21') Dyego. 9-0 (22') Quintela. 10-0 (25') Aicardo. 11-0 (38') João Batista. ÀRBITRE: Mamolar i Mamolar. PÚBLIC: unes 1.000 persones al Nou Congost de Manresa. MANRESA FS: Adil, Alejandro, Said, Josán i Gordillo –cinc inicial–; Lavado, Tanti, Lora, Asis, Aleix Dalmau, Josete i Saavedra. CATGAS ENERGIA SANTA COLOMA: Prieto, Rafa López, Sepe, Javi Rodríguez i Dani Salgado –cinc inicial–; Mario, Pablo del Moral, Corvo, Javi Rangel, David, Pol Tolrà, Sergio González i Esteve Planar. GOLS: 1-0 (2') Josán. 1-1 (6') Corvo. 1-2 (10') Sergio González. 1-3 (16') Sepe. 1-4 (23') Sepe. 2-4 (24') Josán. 3-4 (29') Alejandro. 4-4 (29') Gordilllo. 4-5 (33') Dani Salgado. 4-6 (40') Dani Salgado. ÀRBITRE: Garcia-Donas i Moreno.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)