Patinatge

Corominas reclama més implicació de la FEP i el CSD

Patinatge artístic. Diu que són els màxims beneficiaris dels èxits del CPA Olot, i que per això podrien pagar els desplaçaments de les patinadores

Josep Maria Corominas, l'alcalde d'Olot, va fer una piulada crítica després del desè títol mundial del CPA Olot en grups de xou grans: “Ens emboliquen amb la bandera i l'himne espanyols i no són capaços ni de pagar el viatge de les patinadores.” Sense citar-los, Corominas es referia a la poca implicació tant de la Federació Espanyola de Patinatge (FEP) com del Consell Superior d'Esports (CSD), sobretot en mundials anteriors disputats en altres continents que requerien desplaçaments molt més cars. “Aquest any no era gaire problemàtic, perquè el mundial era relativament a prop, però han hagut d'anar a l'Argentina, a Austràlia... i sempre amb l'esforç de la gent del club, de les empreses de la Garrotxa i de les famílies. Com a mínim, la FEP podria pagar el viatge a les patinadores”, insistia ahir Corominas en aquest diari. L'alcalde d'Olot va explicar que havia tractat aquest tema personalment amb el president de la FEP, Carmelo Paniagua, però que no li havia donat cap resposta: “En una ocasió li ho vaig dir al president, amb qui tinc una bona relació. No volen que portem la bandera espanyola i soni l'himne espanyol? Doncs que com a mínim ajudin l'equip. La FEP és qui més es beneficia del que fa el CPA Olot, i per això podrien posar-hi més esforç.”

Els problemes per a l'Olot i la resta de clubs que decideixin participar-hi es podrien repetir l'any que ve en els World Roller Games, que inicialment havien de tenir lloc a Barcelona, però que s'acabaran disputant a la localitat xinesa de Nanjing. Es tracta d'un desplaçament molt més car que el d'Itàlia i, probablement, obligarà l'Olot a repetir, com ha fet anteriorment, campanyes de mecenatge. “Sort dels empresaris i dels particular, que fan que puguin viatjar i competir”, conclou Corominas.

L'alcalde també es va mostrar molt orgullós dels èxits del CPA Olot, que va aconseguir el seu desè títol mundial: “Estic molt agraït al club per la difusió que fan d'Olot, per com patinen, per com prestigien el nom de la nostra ciutat arreu del món. Qualsevol esforç que fem a l'Ajuntament serà poc comparat amb el que fan les patinadores.”

L'alcalde que fa de missatger

Josep Maria Corominas va comentar també l'anècdota de què va ser protagonista accidental. Les cartolines que duien les patinadores, indispensables per fer la seva coreografia, es van extraviar a l'aeroport del Prat. “Hi havia regidors de l'Ajuntament al mateix avió que sabien que jo hi anava en cotxe. Em van trucar quan just acabava de sortir d'Olot. Vaig recular i vaig recollir uns cartrons de recanvi. Quan vaig arribar a Novara, en el mateix moment arribaven els cartrons extraviats, que ja havien estat localitzats.” El que hauria pogut ser un trasbals i ensorrar les possibilitats de victòria de l'Olot va acabar amb final feliç, gràcies a la ràpida reacció de la companyia que va perdre els cartrons, però també a la bona voluntat de l'alcalde, que va fer de missatger per un dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)