Ciclisme

Ciclisme en pista

Casas amplia el seu botí amb dos títols estatals

Ciclisme en pista. La de Vila-seca va guanyar en velocitat i keirin, i va ser segona en els 500 metres. Catalunya també va vèncer en velocitat per equips

La tarragonina Helena Casas continua ampliant el seu palmarès amb títols estatals, i aquest cap de setmana n'ha afegit dos més en els campionats de pista disputats al velòdrom de Palma. La delegació catalana va completar l'actuació amb un títol més en categoria masculina i, en total, va tornar amb set podis.

La ciclista olímpica Casas va mantenir una dura pugna amb la basca Tania Calvo en la final de la prova de velocitat. La catalana es va adjudicar la primera mànega, la basca, la segona i, finalment, Casas va desempatar i es va embutxacar el títol de campiona d'Espanya. És el setè cop que és proclamada campiona estatal d'aquesta modalitat, la primera vegada va ser el 2007 quan tenia tan sols dinou anys.

Anteriorment, la basca havia superat la catalana en els 500 metres contrarellotge, amb rècord estatal inclòs, celebrant el seu sisè títol espanyol de l'especialitat mentre Casas es conformava amb el sisè subcampionat.

Diumenge, en la darrera jornada del campionat d'Espanya al Palma Arena, Casas va tornar a sortir vencedora en el particular duel amb Calvo, la seva companya en els Jocs de Rio, d'on va tornar amb un diploma olímpic. La de Vila-seca va vèncer en la prova de keirin. L'alabesa havia arrencat de lluny, però la catalana va tenir temps de reaccionar i d'avançar-la, el podi el va completar la també catalana i sub-23 Tamar Luque, que va ser tercera.

Amb aquests dos títols, la ciclista tarragonina acumula 19 campionats d'Espanya en pista i destaca l'edició del 2010, en què va obtenir quatre títols d'una tacada.

Les dues ciclistes catalanes, Luque i Casas, van fer un bon tàndem i van acabar segones en la prova de velocitat per equips.

El tercer títol per a Catalunya el va firmar l'equip masculí en la prova de velocitat. Els protagonistes van ser Itmar Esteban, Ferran López i Manel Usach, que van superar la selecció de les Illes Balears, formada per Josep Blanco, Miguel Martín i Llorenç Tomàs.

La selecció catalana, conduïda per Carles Torrent, va completar l'actuació amb la segona posició en persecució amb el quartet format per Alba Díez, Beatriz Gómez, Cristina Bru i Laura Méndez. A més, les parelles Alba Díez-Beatriz Gómez i Cristina Bru-Laura Méndez van acabar segones i terceres en la prova de cursa a l'americana d'exhibició i que no computava per al medaller final.

De Palma a França

Casas, sense temps de descansar, es va desplaçar a la localitat francesa de Saint-Quentin-en-Yvelines, on a partir de demà competirà en el campionat d'Europa de pista en les proves de velocitat per equips, velocitat individual i keirin.

LES REACCIONS

Estic motivada i amb molta il·lusió pel campionat d'Europa, i espero que tot plegat vagi molt bé
Helena Casas
ciclista en pista catalana
He tingut bones sensacions i m'he trobat molt bé. Després dels Jocs de Rio he descansat, i no esperava que m'anés tan bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)