Més esport

Retenen el títol

Vol ‘indoor'. L'Hayabusa belga, que s'entrena al túnel de vent d'Empuriabrava, campió del món per segon cop

L'Hayabusa belga va tornar a ser proclamat campió del món de vol indoor aquest cap de setmana a Polònia, en la modalitat de vol en formació –es tracta de fer figures durant la caiguda lliure–. Era la segona edició del mundial, que es disputa amb el reglament de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI) i que va comptar amb un centenar d'equips de 28 països per competir en les quatre modalitats que hi ha en el vol indoor: vol en formació, vol en formació vertical, vol dinàmic i estil lliure.

“Windoor manté la seva aposta de donar suport als millors atletes de vol indoor i situa Empuriabrava al mapa de les competicions internacionals de màxim nivell amb la participació dels nostres voladors i amb l'organització de la quarta edició dels Wind Games, el proper mes de febrer”, va dir Aida Rico, la directora del túnel de vent d'Empuriabrava. És on s'entrena el conjunt belga i l'equip femení NFTO, bronze en la categoria femenina de la mateixa disciplina. El recinte empordanès també patrocina els dos conjunts.

Windoor també va comptar amb dos equips locals a Polònia. En la recentment formada modalitat de vol dinàmic (2 Way Dynamic) l'equip Black Eagles, que formen el volador de Sant Miquel de Fluvià Àlex González i l'alacantí César Rico van acabar en el setè lloc (hi havia 24 equips). L'equip femení Windoor Women va ser dotzè en vol dinàmic.

Els voladors del túnel del vent d'Empuriabrava ja van ser a la República Txeca fa un any, en la primera edició del campionat del món. Fins llavors, la competició es considerava exhibició. En modalitat de vol es fa servir el màxim d'espai de la càmera de vol possible i es miren de crear les rutines de vol artístiques i creatives. Un jurat en valora la feina en equip, la coordinació, la creativitat i la dificultat de cada exercici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)