Esport i política

Catalunya ja té un tribunal d'arbitratge

Poliesportiu. La UFEC, el col·legi d'advocats i el d'economistes signen el conveni pel qual l'entitat podrà fer de mediador en conflictes

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu de Catalunya (TAEC) ja és una realitat. Dilluns al matí es van signar a la UFEC els documents fundacionals d'aquest nou organisme, impulsat també pel Consell d'Advocacia i el Col·legi d'Economistes. El TAEC neix amb la voluntat d'aquestes institucions de constituir un veritable instrument de resolució de conflictes al servei de l'esport català. És una institució arbitral que aspira a donar una solució àgil, econòmica i especialitzada als conflictes del sector; que eviti la judicialització de l'esport i que posi a l'abast de clubs, federacions i entitats esportives els millors especialistes en la resolució de conflictes.

El TAEC es podrà encarregar de conflictes originats a juntes directives d'entitats, litigis per patrocini, desacords en convenis de dret de formació esportiva, impugnació d'acords d'assemblees i totes aquelles matèries que formen part de l'àmbit privat de les entitats i empreses esportives. L'organisme oferirà la possibilitat de resoldre'ls per mitjà de l'arbitratge o a través de la mediació.

El conveni el van signar el president del Consell de l'Advocacia, Oriol Rusa; el degà del col·legi d'economistes, Joan Casas, i el president de la UFEC, Gerard Esteva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)