Esport i política

les inversions de l'estat

jocs del 2017

“Els diners que l'Estat hi ha d'aportar són irrisoris”

Política esportiva. Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat, critica el govern espanyol per no haver lliurat els dotze milions d'euros a Tarragona 2017

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, va remarcar dissabte que si la Generalitat ha pogut complir els compromisos adquirits amb els Jocs Mediterranis de Tarragona, malgrat les dificultats econòmiques, no entén que l'Estat no ho hagi pogut fer. En declaracions al programa Via Lliure de RAC1, el secretari general de l'Esport també ha recordat que els diners que hi ha d'aportar l'Estat, al voltant de dotze milions d'euros, són una “quantitat irrisòria” sobre el pressupost total. Figueras ha lamentat que, tot i les promeses del govern espanyol i de les resolucions aprovades al Congrés dels Diputats, els diners no hagin arribat. Figueras, que subratlla que “l'escenari actual no és el desitjat per ningú”, diu que la decisió no l'ha sorprès però sí que l'ha entristit perquè s'hi havien dedicat molts esforços: “S'han trobat els recursos amb moltes dificultats i uns altres sembla que no s'hi han posat.”

El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), a través del seu president, Amar Addadi. va confirmar dissabte l'ajornament dels Jocs fins al 2018 després que divendres la notícia ja fos pública. L'assemblea del CIJM va aprovar la proposta del comitè organitzador tarragoní i del COE, que amb Alejandro Blanco al capdavant va promoure l'ajornament i el va insinuar dijous en un fòrum esportiu a Madrid que no tenia res a veure amb els Jocs Mediterranis. Hores després, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va emetre un comunicat en què es reafirmava que els Jocs es farien i que, alhora, no descartava l'ajornament que setmanes abans havien negat com una possibilitat real.

Amb l'ajornament, la construcció dels equipaments queden alleugerides quant a terminis, però tot el marxandatge i acords puntuals que finalitzen el 2017 queden compromesos i s'han de tornar a gestionar. També s'ha de valorar que les nòmines del personal que treballa en els Jocs s'hauran d'allargar un any.

Una de les reunions que han de mantenir avui al matí Ballesteros i Blanco acompanyats del coordinador general dels Jocs Javier Villamayor és amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat. També hi assistiran la consellera de la Presidència, Neus Munté i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

A la tarda, Ballesteros i Blanco compareixeran davant dels mitjans per explicar i valorar l'ajornament en una compareixença que ha aixecat una gran expectació a la ciutat.

LA FRASE

S'hi han dedicat molts esforços. S'han trobat els recursos amb moltes dificultats i uns altres sembla que no s'hi han posat

ES VEIA VENIR

El directiu admet que la situació no l'ha sorprès però diu que l'ha “entristit”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)