Més esport

Climent, contra les cordes

Rem. El president del CN Amposta, Luismi Oliver, amb el suport de la catalana, controla l'assemblea de la federació espanyola i dissabte es pot convertir en el nou màxim dirigent

Bufen vents de canvi en la Federació Espanyola de Rem. L'andalús Fernando Climent, resident a Banyoles, perdrà amb tota probabilitat el càrrec de president de la federació espanyola aquest dissabte en l'assemblea que ha de votar qui és el màxim dirigent del rem espanyol per als propers quatre anys. El candidat que ha presentat la federació catalana per desbancar Climent –que fa 23 anys que és al càrrec– és el president del CN Amposta, Luismi Oliver (1960), que ja ha fet números i controla 42 dels 76 vots de l'assemblea de dissabte a Madrid.

Oliver, que va ser remer olímpic a Moscou 1980 i Los Angeles 1984, es va convertir en candidat a les eleccions espanyoles després d'unes primàries a Catalunya, en què va superar un representant del CN Banyoles. La candidatura es va començar a forjar el juny i té el suport de les federacions territorials més potents, a banda de la catalana, és a dir Andalusia, el País Valencià, Galícia i Cantàbria.

L'estancament esportiu del rem espanyol en els darrers anys va portar el president de la federació catalana, Ivan València, a redactar un pla estratègic per plantejar canvis estructurals en una federació en què Climent mana també en l'àmbit esportiu. El pla es va presentar al president, que no va escoltar les propostes de València. El president de la catalana va decidir llavors tirar endavant la nova candidatura.

Una victòria en les eleccions de dissabte suposaria el control efectiu de la federació catalana sobre l'espanyola, ja que Oliver en seria el president i València, el vicepresident de rem olímpic.

Un dels fets esportius que va accelerar l'acord per una candidatura alternativa va ser l'accidentada classificació olímpica d'Aina Cid (CN Amposta) i Anna Boada (RCM Barcelona) per als Jocs de Rio, competició en què obtindrien un històric sisè lloc. El 2015 la federació espanyola havia obligat les dues remadores a desplaçar-se al centre d'alt rendiment de Sevilla quan elles havien sol·licitat expressament entrenar-se a Banyoles per raons òbvies. Això va fer que es quedessin sense mundial. El 2016 es van poder entrenar a Banyoles, però la federació espanyola es va desentendre d'elles. La federació catalana va haver de fer-se càrrec de tota la preparació i les despeses econòmiques de les dues esportistes.

Procés irregular

L'assemblea de la federació espanyola per triar el president s'havia d'haver fet el 30 d'octubre passat, però les acusacions d'irregularitats ho van impedir.

L'oposició ha presentat des de llavors fins a 46 recursos al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport espanyol, perquè les paperetes per votar per correu es van enviar tard precisament als clubs i a les federacions més crítiques amb el president. Després que els recursos prosperessin, les eleccions es van anar retardant fins aquest dissabte. Amb tot, la candidatura d'Oliver calcula que 150 persones es van quedar sense poder votar els membres de l'assemblea.

23
anys
fa que Fernando Climent és president de la federació espanyola.
42
membres
dels 76 de l'assemblea podrien votar a favor de Luismi Oliver (CN Amposta).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)