Tennis

tennis

campionat d'espanya

Ramos s'estrena en el campionat d'Espanya

Tennis. El mataroní afegeix al seu millor any el títol estatal remuntant en una final molt complicada contra el granadí Roberto Carballés: 3-6, 6-4 i 6-1

El mataroní Albert Ramos va afegir ahir a l'acadèmia Nadal de Manacor la cirereta a un any 2016 fantàstic –el millor, sense dubte, de la seva trajectòria– aconseguint per primera vegada en la seva carrera el títol de campió d'Espanya. Ramos, 27è de l'ATP i que era el primer favorit del quadre, va tenir, però, una feinada davant del granadí Roberto Carballés (3) i es va veure obligat a remuntar un primer set advers (3-6, 6-4 i 6-1). El mataroní havia estat finalista el 2012, però va perdre el partit decisiu contra Pablo Andújar, un tennista que li té la mida presa i que aquell mateix any el va derrotar en la final ATP de Casablanca. Ramos es converteix en el successor del rapitenc Albert Montañés, darrer campió català el 2011. Carballés (145è de l'ATP) ja va ser subcampió fa dos anys quan va cedir en la final davant del madrileny Daniel Muñoz de la Nava.

En dones, la campiona va ser la basca Lara Arruabarrena (66a de la WTA i amb dos títols professionals al sarró), que ja s'havia endut el títol el 2014 en la darrera edició del campionat i que també va confirmar la seva condició de màxima favorita. Arruabarrena va superar en la final la castellonenca de 20 anys Sara Sorribes per un clar 6-1 i 6-0. La de la Vall d'Uixó havia guanyat el títol estatal en totes les categories inferiors i va afrontar la seva primera final absoluta davant de la nova deixebla del tècnic basc Alejo Mancisidor.

LA DADA

L'últim campió català masculí havia estat el rapitenc Albert Montañés el 2011
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)