Ciclisme

Triomf de Miguel a la Bisbal

Ciclisme. El corredor de Palafrugell va ser el vencedor de la Social de la Ceràmica, la tercera prova del campionat social d'hivern de carretera

Antonio Miguel (Palafrugell CC) va guanyar la Social de la Ceràmica a la Bisbal d'Empordà. Era la tercera cursa del campionat social d'hivern de carretera, va comptar amb gairebé 180 participants i es disputava sobre un recorregut de 83 quilòmetres. El desenllaç de la prova va ser en un cara a cara entre el palafrugellenc i l'holandès Marc de Maar, segon, en una forta i pronunciada rampa, agònica. Manuel del Río, company de Miguel al Palafrugell i que ja va pujar al podi en la cursa que organitzava el club que presideix Miguel, el 28 de gener, va ser tercer a 1:25 del vencedor.

Els alts de Rupià i Riurà eren puntuables per al gran premi de la muntanya, el vencedor del qual va ser el corredor francès de categoria sub-23 Simon Carr (Fuxen), vencedor de la seva categoria; com Miguel (màster 30) i de Maar (elit). Carla Adalid (Vilassar de Mar CC) es va apuntar el triomf en la categoria femenina i, en la resta, els guanyadors van ser: Robin Caldesaigues (Culture Velo Racing) júnior, Àlex Luis (Jodofi Baix Ter) cadet, Francisco Ramos (FAE-Ambikes) màster 40, Juan manuel Sánchez (Palafrugell CC) 50 i Alain Gadenne (CC el Voló) 60.

Peratallada, demà, organitza la Gironina. És la segona de les quatre curses del seu campionat, és per a totes les categories i, com és habitual, es disputa els dimecres amb una destacada participació d'equips estrangers que fan les seves estades de pretemporada a les comarques gironines.

Sense la quarta cursa, la de Vilajuïga

El CC Vilajuïga no organitzarà la quarta cita del campionat social d'hivern de carretera, prevista per diumenge i que havia de completar-ne el calendari. El motiu és la mesura que ha pres el club per mostrar la seva disconformitat amb la Federació Catalana de Ciclisme, que havia atorgat l'organització del campionat de Catalunya infantil de BTT al club empordanès en primera instància, el mes de novembre. Al·legant un malentès, la federació va atorgar al cap d'unes setmanes el campionat a un club tarragoní. En una carta publicada per la junta del Vilajuïga s'exposa aquesta disconformitat i la falta d'explicacions de l'entitat federativa, en els seus òrgans centrals. Només Francesc Moradell, el delegat gironí, ha intentat recuperar la prova infantil, l'única que el club vol seguir organitzant perquè la seva filosofia és apostar pel ciclisme de base i formatiu.