Esquí

Esquí alpí

Salarich compleix el que diu

Esquí alpí. L'osonenc acaba 25è en l'eslàlom del mundial de Saint Moritz després de mostrar-se convençut de millorar el 30è lloc aconseguit en la mateixa prova del mundial de Vail

Quim Salarich va aconseguir el millor resultat de la seva carrera amb el 25è lloc en l'eslàlom del mundial de Saint Moritz. L'esquiador osonenc s'havia mostrat convençut de millorar la 30a posició aconseguida fa dos anys en la mateixa prova del mundial de Vail. I no la va errar. “Objectiu complert”, deia Salarich amb satisfacció un cop acabada la prova.

L'eslàlom es va disputar a la pista Suvretta i va tenir un desnivell de 190 m (entre els 2.220 i els 2.030 m). Salarich va disputar la primera mànega amb el dorsal 47 i va aconseguir la 30a posició amb un temps de 48.82. Aquest resultat va ser cabdal per poder fer una bona segona mànega, ja que es va guanyar el dret a sortir en primer lloc –els trenta primers classificats de la primera mànega surten en ordre invers en la segona– en comptes de fer-ho des de posicions més endarrerides i amb la pista en pitjors condicions. Salarich va acabar la mànega 25è (49.68), posició que també ocuparia un cop sumats els temps de les dues mànegues (1:38.50). “M'he concentrat bé, he tingut el cap clar i he aconseguit aquest top 25, que és un molt bon resultat”, explicava l'osonenc després de la prova. Malgrat la seva satisfacció, també afirmava que havia fet dues errades en cada mànega, sense les quals hauria pogut rebaixar el seu temps: “Evidentment, això m'ha llastat en el cronòmetre, encara que crec que he sortit amb seguretat. He anat al màxim tant en el pla inicial com en la part final del recorregut. Estic content de les baixades.”

Fins a final de temporada, Salarich tindrà l'objectiu de consolidar-se entre els cent primer del rànquing mundial d'eslàlom, en què ara ocupa la 80a posició.

Hirscher emula Tomba

La victòria va ser per a un dels màxims favorits, Marcel Hirscher, que es va penjar el seu segon or mundial en aquesta especialitat després de guanyar, també, a Schladming el 2013. L'austríac, vencedor absolut de les cinc últimes copes del món, ja s'havia imposat en el gegant, i es converteix en el primer esquiador que guanya les dues proves tècniques en un mateix mundial des que Alberto Tomba ho va aconseguir a Sierra Nevada el 1996. L'austríac també havia aconseguit la plata en la prova combinada.

En la primera mànega va rebentar el cronòmetre, amb un temps de 46.43. En la segona va fer el tercer millor registre (48.32) i es va imposar amb un total d'1:34.74. El seu compatriota Manuel Feller va acabar segon (a 0.68) i l'alemany Felix Neurether, tercer (a 0.93). El noruec Henrik Kristoffersen, vencedor de cinc de les vuit proves d'eslàlom de la copa del món aquest curs, es va haver de conformar amb el quart lloc (a 1.04).

Eslàlom masculí
1r Marcel Hirscher (Àustria)
1:34.75
2n Manuel Feller (Àustria)
a 0.68
3r Felix Neurether (Alemanya)
a 0.93
4t H. Kristoffersen (Noruega)
a 1.04
5è A. Khoroxilov (Rússia)
a 1.05
6è Andre Myhrer (Suècia)
a 1.10
7è Marco Schwarz (Àustria)
a 1.11
8è Michael Matt (Àustria)
a 1.24
9è Stefano Gross (Itàlia)
a 1.40
10è Stefan Hadalin (Eslovènia)
a 1.41
11è Quim Salarich (Catalunya)
a 3.75
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)