Més esport

Recuperen el segon lloc

Bàsquet. EBA. Victòria sòlida del Quart que, combinada amb l'ensopegada del Pardinyes, torna a situar els gironins en posició de privilegi

QUART 88 SANT ADRIÀ 66

QUART GERMANS CRUZ:Bataller (10), Camós (5), Masllorens (8), Serra i Kanis (16); Dos Santos (14), Jiménez (22), Martorell, Vila (9) i Lozano (4). 27/51 de 2, 7/21 de 3 (3 Jiménez, 2 Masllorens i 1 Bataller i Vila), 13/18 tirs lliures, 42 rebots (9 Bataller), 19 assistències (7 Vila) i 104 de valoració (29 Jiménez).SANT ADRIÀ:Rodríguez (8), Tort (8), Pérez (6), González (15) i Wilson (5); Bassas (8), Morales (5), Farrés, Lobo (7), Reyes (2) i Martínez (2). 20/46 de 2, 3/20 de 3 (2 Lobo i 1 Pérez), 17/21 tirs lliures, 29 rebots (10 González), 4 assistències i 37 de valoració (22 González).PARCIALS:22-18, 24-17 (46-35), 17-19 (63-54), 25-12 (88-66).

Victòria plàcida i efectiva del Quart, que li permet recuperar la segona posició –que dona accés a la fase d'ascens– gràcies a l'ensopegada del Pardinyes a la pista del Muro. Amb tot, de les sis jornades que falten, el Quart n'haurà de jugar quatre a pista contrària, mentre que l'equip lleidatà en té quatre a casa.

L'equip que dirigeix Albert Brea va tenir el partit sota control pràcticament 37 minuts. Només se li va posar en risc en el tercer quart quan el Sant Adrià, adonant-se que se li escapava de les mans, va endurir molt el joc, va començar a pressionar i a fer dos contra un i a embrutar el joc i, en canvi, va ser el Quart el que va rebre una antiesportiva i una tècnica consecutives (després d'una pèrdua) que va fer que la diferència baixés de 20 punts a 14. Però el rival assumia molts riscos –equip sense alçada però guerriller, amb vocació per jugar molt en transició i no consumir els atacs– i el Quart va optar per una defensa zonal per alentir el joc i portar el partit a un ritme diferent, amb prou bons resultats. Com també la invitació a penetrar que van fer al Sant Adrià –un dels equips que llança més triples del grup– amb una defensa estricta del bloqueig directe. El resultat, nou taps quan els visitants es trobaven en un cul-de-sac en la pintura.

A partir del minut 33 el partit es va trencar definitivament amb un triple d'Èric Jiménez, un parell d'accions de Kanis a dins, el control del rebot que ja es preveia (30+12 per al Quart i 23+6 per al Sant Adrià) i la clarividència de Bataller.