Tennis

Rafa Nadal és el primer finalista

Tennis. El balear va batre Fognini a Miami i es jugarà el títol contra Federer o Kyrgios

Rafa Nadal (5) es va adaptar millor al vent que va bufar ahir al Crandon Park i va segellar l'accés a la seva cinquena final del Masters 1.000 de Miami amb un triomf solvent i seriós contra l'irregular Fabio Fognini, que va cometre 38 errors no forçats –el manacorí, 12–: 6-1 i 7-5 en una hora i 30 minuts. La matinada passada, el suís Roger Federer (4) havia de discutir contra l'australià Nick Kyrgios la segona plaça de finalista després que tots dos superessin els quarts dijous amb dificultats.

El primer set va ser un monòleg de 25 minuts de Nadal, que mai no ha guanyat el títol a Miami. Ferm des del fons, solvent amb el servei –els escarransits 9 punts de Fognini en la restada ho diuen tot– i voraç en els punts de break –2/2 en el quart i el sisè joc–, no va deixar ni les engrunes. L'italià va millorar en el segon acte fins que es va agenollar encaixant el tercer break en l'onzè joc.

Federer sobreviu a Berdych

Semblava el gran dia de Tomas Berdych (10). Eficaç amb el servei, el txec, que no tenia res a perdre, va guanyar el segon set a Roger Federer i el va humanitzar. Va gosar plantar-li cara aprofitant que el joc del geni no va ser tan inabastable com en partits anteriors. Després de salvar una pilota de partit amb el 5-4 del tercer acte, Berdych va arribar amb bona predisposició mental al tie-break i va tenir la gosadia de situar-se amb 6-4 i disposar de dues pilotes de partit. Però el braç se li va arronsar. Les ordres del cervell van ser difuses i contradictòries, i el partit se li va escapar. L'ombra del venerat Federer és allargada. L'aurèola del mite i la seva sang freda li van permetre accedir a semifinals a pesar d'un dia gris a l'oficina: 6-2, 3-6 i 7-6 (6). En noies, la britànica Johanna Konta va aturar la progressió de la nord-americana Venus Williams (6-4 i 7-5) i jugarà la seva segona final de premier mandatory contra la tennista danesa Caroline Wozniacki (12).

Triomf amb polèmica de Kyrgios contra Zverev

El rival de Federer en la semifinal va sortir d'un gran partit entre dos dels màxims representants de la nova generació, un duel que en pocs anys podria ser una final de Grand Slam. A partir del seu servei –16 aces– l'australià Nick Kyrgios (12) va derrotar l'alemany Alexander Zverev (16) per 6-4, 6-7 (9) i 6-3 en la cinquena pilota de partit. El tercer set va ser polèmic perquè el teutó, que té un revés a dues mans que val un imperi, es va descentrar en un moment clau –4-2 i trencament favorable a Kyrgios– a partir d'un error del jutge de cadira, que va concedir el dret a l'ull de falcó a l'australià quan ja havia seguit la jugada amb una Willy –toc d'esquena per sota les cames– que, a més, havia fallat. Ofuscat, Zverev ja no va reconduir la situació, mentre que Kyrgios, el beneficiat, no parava de queixar-se per tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)