Esport i política

Dues seus olímpiques d'una tacada

Olimpisme. El COI estudia la possibilitat d'escollir les ciutats organitzadores dels Jocs del 2024 i el 2028 en la mateixa votació prevista al setembre a Lima. París i Los Angeles són les candidates

Els responsables de les candidatures de París i Los Angeles per organitzar els Jocs Olímpics del 2024 van presentar dimarts a Aarhus (Dinamarca) els seus projectes a les federacions esportives internacionals enmig d'una certa confusió pel procés de selecció exacta, que s'ha de resoldre el mes de setembre a Lima (Perú). Les dues ciutats faran campanya per la convocatòria del 2024, tot i que el COI ha admès obertament que en la mateixa votació podria assignar també la seu del 2028. S'ha creat un grup de treball que exposarà les seves conclusions al mes de juliol en un organisme ansiós per canviar el sistema de licitació en una cursa olímpica que ja ha perdut tres candidatures pel camí: Hamburg, Roma i Budapest.

L'alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, que es va vantar de no haver de construir ni una sola instal·lació per a la cita olímpica, va veure amb bons ulls aquesta nova possibilitat: “Amb aquesta proposta hi pot guanyar tothom. Sempre faig broma que seria feliç d'anar a París 2028, però estic segur que l'alcaldessa Anne Hidalgo també seria feliç de venir a Los Angeles 2028. Si hi ha canvis, crec que les dues ciutats s'hi poden adaptar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)