tennis

Nadal encén la flama

Valora satisfet el seu “bon inici de curs” i demà iniciarà la defensa del títol

Amb deu corones a Montecarlo, “un número especial”, ara lluitarà pel repte d'assolir el seu desè Godó

“No vull pensar en Roland Garros, ara toca Barcelona”, va dir diumenge Rafa Nadal quan va guanyar de manera tan brillant com inapel·lable el seu desè títol de Montecarlo contra el mataroní Albert Ramos. Ahir va irrompre en el Barcelona Open Banc Sabadell 65è Trofeu Comte de Godó amb un discurs caut però sense amagar la satisfacció pel camí recorregut en el 2017: quatre finals i un títol històric a Montecarlo que el consagra com el primer que guanya deu cops un torneig ATP. “El 10 és un número especial”, va sentenciar sobre les diferències d'emotivitat amb el seu èxit primigeni al principat monegasc (2005), del qual recorda que va ser el seu “primer Masters 1.000”. El manacorí va fer ahir una lleu sessió d'entrenament “per moure el cos” i avui s'hi posarà més seriosament per debutar demà conta el britànic Daniel Evans (45è) en el segon torneig “de la part més agraïda del curs”.

“A Montecarlo vaig anar de menys a més. De marge de millora sempre n'hi ha, perquè, si no, això seria molt avorrit, però ho vaig fer gairebé tot bé: vaig colpejar bé la dreta i el revés, vaig pujar a la xarxa, em vaig moure bé i vaig servir millor del que és habitual. He d'intentar mantenir aquest nivell d'exigència mental i física. L'objectiu és mantenir un nivell alt, sense lesions”, va valorar el tennista balear, que ahir va ascendir dues posicions, fins al cinquè lloc de l'ATP.

Nadal defensarà el títol en el torneig català contra alguns dels millors especialistes, i també contra el número 1 del món, l'escocès Andy Murray, que hi torna cinc anys després: “En les últimes hores, els quadres dels tornejos acostumen a empitjorar i aquest, en canvi, ha millorat. Ha guanyat, a última hora, dos jugadors de gran nivell, Murray i Alexander Zverev, tot i que ha perdut Nishikori.”

El clàssic

No podia faltar una pregunta sobre el clàssic. Nadal, madridista declarat, la va respondre, però va advertir seriós que en tota la setmana ja no parlaria més de futbol: “Això és un torneig de tennis. Dit això, va ser molt emocionant i hauria pogut passar qualsevol cosa. El Barça hauria pogut guanyar abans i el Madrid hauria pogut vèncer o empatar al final. Amb un empat, la lliga estava pràcticament sentenciada, i ara està més emocionant.”

Nadal va iniciar la jornada amb una visita a l'Estadi Lluís Companys amb Marc López, amb qui va guanyar l'or olímpic de dobles a Rio. Tots dos van participar en una sessió fotogràfica commemorativa del 25è aniversari de Barcelona 92. També hi va prendre part Antonio Rebollo, l'arquer que va encendre el peveter en la inauguració del Jocs.

EL PROTAGONISTA

He d'intentar mantenir aquest nivell d'exigència mental i física. En la final de Montecarlo ho vaig fer gairebé tot bé
En les últimes hores, els quadres dels tornejos acostumen a empitjorar i a Barcelona, en canvi, ha millorat

Ramos, novè millor del 2017

El gran torneig d'Albert Ramos a Montecarlo, en què va arribar a la final contra Rafa Nadal, li ha permès fer un salt en el rànquing denominat Cursa Cap a Londres, que determina a final de l'any els vuit jugadors que disputen la copa Masters. Amb els punts sumats a Mònaco, el mataroní s'ha enlairat fins al novè lloc, la seva millor posició de la història.

La llista l'encapçala el genis suís Roger Federer, que s'ha dosificat però que ho ha guanyat gairebé tot. En el rànquing ATP ha pujat fins al dinovè lloc, la seva millor posició. Feia gairebé dos anys, des que Tommy Robredo va ser dinovè el 29 de juny del 2015 que cap català no s'instal·lava entre els 20 millors.