Tennis

tennis

open banc sabadell

Ramos és tendència

El mataroní venç Bautista en un duel duríssim per 6-2, 3-6 i 6-4 i avui juga els quarts contra Murray, al qual va derrotar a Montecarlo

Nadal supera Anderson i s'enfrontarà amb el coreà Chung

L'efervescència del mataroní Albert Ramos (10) li permetrà jugar per segona vegada avui els quarts de final del Barcelona Open Banc Sabadell 65è Trofeu Comte de Godó, i el seu rival serà el número u de l'ATP, Andy Murray (1), al qual va vèncer la setmana passada a Montecarlo. El català va derrotar el castellonenc Roberto Bautista (6) i l'escocès es va desfer de Feliciano López en una jornada en què Rafa Nadal (3) va superar el sud-africà Kevin Anderson i que també serà recordada per la rebel·lió asiàtica. Un japonès, Yuichi Sugita (91è), contra Pablo Carreño (7), i un coreà, Hyeon Chung (94è), contra l'alemany Alexander Zverev (8), van esmicolar les apostes. També va caure el belga David Goffin (5) contra el rus Karen Khatxanov. Els altres duels de quarts són: Nadal-Chung, Sugita-Thiem (4) i Khatxanov-Zeballos. L'argentí va fer fora l'intermitent francès Benoit Paire (17). La pluja va endarrerir quatre hores i mitja la jornada.

Nadal en va fer prou amb el pilot automàtic contra el sud-africà Kevin Anderson: 6-3 i 6-4. El nou cops campió va minimitzar les virtuts del seu espigat rival (2m03), que s'havia desfet del xabià David Ferrer. Un break en cada set –en el segon joc del primer acte i en el tercer del segon– van ser suficients contra un jugador que va enviar míssils des del servei a 220 quilòmetres per hora, però que pateix excessivament sobre terra batuda. Anderson va tenir molts problemes en el desplaçament lateral sobre la seva dreta per contenir els atacs del manacorí, que se'n va aprofitar sovint. Poc desgast, en definitiva, per a Nadal, que se les haurà amb un dels herois del dia, el coreà Hyeon Chung. Procedent de la prèvia, l'asiàtic de 20 anys va fer saltar la banca contra l'alemany Alexander Zverev (8): 6-1 i 6-4. Sort que el teutó va assegurar que el seu objectiu a Barcelona era venjar-se del doble 6-1 que li va clavar Nadal a Montecarlo. El balear va admetre que a la nit veuria vídeos de Chung per saber de quin peu calça.

L'efecte Sugita

Paral·lelament al duel del balear, a la pista 2, el japonès Yuichi Sugita (91è) va deixar un altre cop tothom bocabadat i es va desfer de l'asturià Pablo Carreño (7) per un doble i inversemblant 6-3. El vintè del món es va ennuegar davant del joc agressiu de l'asiàtic, que fins ara ha exhibit una dreta demolidora. Més avesat als tornejos challenger –la segona graduació de l'ATP– i amb pocs resultats fins ara rellevants, Sugita va perdre contra Steven Díez el segon partit de la prèvia i va accedir al quadre en un sorteig que mai no oblidarà per cobrir la plaça de Kei Nishikori, el seu compatriota, que sembla que l'ha inspirat. Les seves víctimes anteriors havien estat Tommy Robredo i Richard Gasquet (9). El seu rival avui serà l'austríac Dominic Thiem (5), que va derrotar el britànic Daniel Evans: 7-6 (5) i 6-2.

Una des les grans atraccions va ser veure com Andy Murray (1) debutava i, tot i fer la impressió que té força més recorregut, el cert és que no va decebre i va obtenir l'onzè triomf en onze partits contra el toledà Feliciano López per un doble 6-4. Murray va tancar els dos sets amb un trencament en un duel en què va agradar amb deixades paral·leles sobre el revés rival de molta qualitat i amb un parell de globus estratosfèrics. López va fer un partit de nivell i va salvar fins a sis pilotes de set en el primer acte, igualant un break en contra, però el britànic té un repertori molt ampli.

El darrer duel de la central va enfrontar dos especialistes de terra que van oferir un gran espectacle. Ramos, burxant amb la dreta reiterativa sobre el revés del seu rival, va sortir endollat (5-0) i es va fer seu el primer set (6-2). Però Bautista va canviar la tàctica. Va tallar el ritme amb deixades i va buscar amb més fe la dreta invertida. Malgrat que Ramos va tenir pilota de 4-2, la reacció del castellonenc va ser virulenta. El mataroní va tornar a la càrrega en el tercer acte (2-0) i ja no va cedir la iniciativa en un context d'igualtat en què el servei va ser un valor volàtil –14 trencaments–: 6-2, 3-6 i 6-4.

ELS PROTAGONISTES

He estat molt concentrat en el servei i he aprofitat prou ocasions en les restades en una pista pesant
Rafa Nadal
Ramos té bon moviment de pilota i bona mentalitat, i estarà molt motivat per jugar els quarts de final a casa
Andy Murray
Murray és favorit i suposo que tindrà ganes de revenjar-se. Ara m'he de recuperar, perquè estic molt cansat
Albert Ramos

Trofeu Ciutat de Barcelona

El I Internacional Ciutat de Barcelona se celebrarà del 9 al 18 de juny al CE Hispanofrancès. La competició és hereva del Women World Winner, que s'havia disputat els dos últims anys en el mateix escenari i que aquest any fa un salt a la categoria ITF, i augmenta la seva dotació, de 25.000 a 60.000 dòlars (54.246 euros). El torneig relleva el Barcelona Ladies Open, que es va disputar entre el 2003 i el 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)