Patinatge artístic
Interestel·lar
Patinatge artístic. Le Véndespace al·lucina amb el ‘Soc innocent' del CPA Olot, que guanya el seu dotzè títol continental i fa aixecar tot el públic dels seus seients. El CPA Girona queda quart
El CPA Olot va aconseguir el seu dotzè títol continental de patinatge artístic per a grups de xou grans, amb el Soc innocent. Una actuació excel·lent del conjunt de Ricard Planiol, que des que va presentar la coreografia d'aquest 2017 a Fontajau al gener va demostrar que era d'una altra galàxia i que estava en disposició de guanyar-ho tot amb una diferència sideral respecte a la resta de coreografies. Els més de 4.000 espectadors a Le Véndespace ja es van aixecar per rebre les 24 patinadores de l'Olot, que tancaven el concurs i que van meravellar amb la sincronització i l'execució d'una coreografia d'un altre món. Encreuaments d'un cantó a l'altre de la pista, les tombarelles i un relat, amb el de les quatre presoneres trencant les armes –les metralletes van aixecar alguna susceptibilitat en els cossos de seguretat als diversos controls– de les 20 vigilants quan se n'havien aconseguit alliberar, van fer que el recinte de Mouilleron le Captif esclatés en aplaudiments i cap més emoció de veure una puntuació que només serviria per certificar el títol continental. Un 10 en la puntuació tècnica, amb la dificultat que suposa en aquest aspecte, acompanyat de tres 9,9 i tres 9,8. I en l'artística, la penalització de 0,2 per una relliscada només va fer que, enlloc de deus, la nota més repetida pels jutges fos el 9,8 –cinc vegades.
Abans que sortís l'Olot, el Girona era tercer darrere els conjunts italians. El primer conjunt transalpí, gran dominador global del campionat en totes les categories, va ser el tercer dels 13 conjunts grans a actuar i el primer a treure un 10. Dues caigudes en l'inici de l'actuació del Girona ja van penalitzar la coreografia de les de Núria Soler, que es van sobreposar i que van acabar segones de manera virtual abans que el segon les fes caure al tercer lloc. L'Olot les va deixar fora del podi continental, que se'ls segueix resistint malgrat tenir una plata i un bronze en els dos últims campionats del món el 2015 i 2016.
Ovació prèvia
Ricard Planiol va posar en valor l'ovació del públic abans de fer l'actuació, en declaracions a Radio Olot: “No és el 10, sinó la manera d'entrar a la pista. Aquest respecte per les patinadores va més enllà d'una actuació de 10.” Sobre el 10 en l'apartat tècnic, el màxim responsable tècnic el va justificar: “Ens han volgut premiar, un 10 tècnic no existeix, per mi. Hi ha hagut la penalització que ha fet que les notes fossin 9,8 i aquest jutge no ha volgut que ens quedéssim sense un 10”.
D'altra banda, l'entrenadora del CPA Girona, Núria Soler, va admetre que l'actuació del seu equip no havia estat prou convincent: “Hem fet errors en l'execució i no estem contentes, però treballarem per millorar-ho en el mundial.”
10 TÈCNIC
“És la manera d'entrar a la pista. El respecte a les patinadores va més enllà”PENALITZADES
En l'artística, la nota més repetida pels jutges va ser la més alta: 9,8L'altra competició, des d'avui
“No tenim el suport econòmic de la federació, i si volem anar al mundial hem de començar a fer la campanya de micromecenatge”, va apuntar Ricard Planiol, que va recordar que a partir d'avui comença el procés per finançar el desplaçament a la Xina –com cada dos anys quan la competició no és a Europa– del setembre, en què el CPA Olot podria assolir el seu onzè campionat del món de l'especialitat.