Esports de muntanya

Cadiach torna al Broad Peak

Alpinisme. Serà la quarta expedició consecutiva de l'alpinista de Tarragona a aquesta muntanya del Pakistan, que és l'únic vuitmil que encara no figura en el seu palmarès

Òscar Cadiach tornarà aquest estiu al Broad Peak (8.051 m) amb l'objectiu d'escalar sense oxigen l'últim vuitmil que falta en el seu palmarès. Serà el quart intent consecutiu de l'alpinista de Tarragona a la dotzena muntanya més alta del món, situada a la serralada del Karakoram, al Pakistan. Cadiach agafarà un vol cap a Islamabad, la capital del país, el segon cap de setmana de juny. Quan arribi al camp base s'ajuntarà amb un equip d'alpinistes de Suïssa, Alemanya i Àustria. Si té èxit es convertirà en un dels pocs alpinistes de tot el món que escala tots els vuitmils sense fer ús d'oxigen artificial. Ferran Latorre és ara mateix a l'Everest (8.848 m) amb l'objectiu de ser el primer català –i el divuitè alpinista de tot el món– que ho aconsegueix. Precisament, Cadiach desitjava sort a l'osonenc durant la seva ascensió en un tuit recent i també en declaracions al programa de Tarragona Ràdio El pont de Mahoma.

Latorre, en espera

Ferran Latorre espera una finestra de bon temps per fer l'atac definitiu al cim de l'Everest. La cara per on pujarà, la sud, encara no ha registrat cap ascensió aquesta temporada. Els últims alpinistes que ho han intentat no van poder fer cim a causa del vent, que no deixarà de bufar fins demà o dilluns, segons les previsions del Meteocat. Kilian Jornet, a la cara nord, també ho té tot a punt per fer una ascensió ràpida des de l'últim punt habitat abans d'arribar al camp base.

Al Makalu (8.485 m), Núria Picas i Xavi Batriu podrien fer cim avui mateix. El dispositiu de localització que porten els situava ahir a la tarda en els 7.500 m d'altitud.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)