Esports de muntanya

Curses de muntanya

Angermund vola a Zegama

Curses de muntanya. El corredor noruec aprofita el bon temps i l’absència de fang per superar el rècord de Kilian Jornet, vencedor en vuit edicions, en la clàssica marató del País Basc

El noruec Stian Angermund-Vik va aprofitar la bona temperatura i l’absència de fang, habitual en aquesta prova, per imposar un ritme de cursa altíssim i establir un nou rècord en la Zegama-Aizkorri, la icònica marató de muntanya del País Basc que forma part del circuit Skyrunner World Series. El corredor escandinau va cobrir la prova en 3h45:08 i va rebaixar el millor registre de Kilian Jornet (3h48), vencedor en vuit edicions i el gran absent ahir.

En categoria femenina també es va establir una nova plusmarca, a càrrec de l’especialista local Maite Maiora (4:34.27). Van completar el podi la italiana Silvia Rampazzo (4h37:17) i la millor corredora catalana, Sheila Avilés (4h43:24), de Santa Margarida de Montbui. En homes, els millors catalans van ser Jordi Gamito (4h08:43) i Eduard Hernández (4h12:02), en tretzena i quinzena posició, respectivament.

Victòria de Laura Orgué

En la jornada de dissabte, Laura Orgué havia iniciat la temporada de la millor manera possible, imposant-se en el quilòmetre vertical (41:40). La igualadina, que havia posat en dubte la participació per unes molèsties al genoll, va superar la segona classificada, Maiora –vencedora en marató–, per gairebé un minut.