Esports de muntanya

Curses de muntanya

Margarit i Orgué regnen en l’Olla

Curses de muntanya. Van revalidar les victòries a Núria. Oriol Cardona i Tina Bes pugen al podi

Jan Margarit i Laura Orgué van revalidar les victòries aconseguides l’any passat a l’Olla de Núria. La prova, amb més de 700 inscrits, va tenir lloc un mes abans del que és habitual per respectar la nidificació de la perdiu blanca. El temps, amb temperatures d’estiu, va acompanyar i la prova es va poder disputar amb tota normalitat.

Margarit s’havia imposat l’any passat per davant de Marc Pinsach, vencedor de les quatre edicions anteriors. Amb el corredor cassanenc absent aquest any, Margarit es convertia en el principal favorit. Les expectatives es van complir i el corredor de Matadepera va aconseguir la victòria amb un temps de 2h18:13 en els 21 km de recorregut. El madrileny Antonio Alcalde, segon el 2015, va acabar en segon lloc, a més de cinc minuts de Margarit, i el banyolí Oriol Cardona va repetir el tercer lloc del 2014.

En la cursa femenina, Laura Orgué va ser la dominadora absoluta i va aconseguir la seva quarta victòria a l’Olla de Núria. Dissabte ja s’havia imposat en la prova vertical –en homes va guanyar Pere Rullan–, però això no va ser impediment per repetir victòria l’endemà amb un temps de 2h52:37 i més de deu minuts d’avantatge respecte de la segona classificada, que va ser Clàudia Sabata (a 10:57). La veterana gironina Tina Bes va completar el podi, el cinquè de la seva carrera en aquesta cursa.