Rugbi

L’adeu dels ‘kiwis’ no afecta el projecte de la Santboiana

Rugbi. El director esportiu dels del Baix Llobregat, Ricardo Martinera, assegura que disposen de pressupost per incorporar cinc o sis jugadors neozelandesos de les mateixes característiques

La sortida de la majoria dels sis neozelandesos que aquest curs han jugat a la Unió Esportiva Santboiana, els únics professionals de l’equip, no afectarà el projecte de futur del campió de la copa. Així ho assegura a aquest diari el seu director esportiu, Ricardo Martinera. “Tenim pressupost per incorporar cinc o sis jugadors de les mateixes característiques. I en Lewis [Williams, l’entrenador] coneix perfectament el mercat”, assegura. “No patim per això, vindran fitxatges de característiques similars”, sentencia. En la temporada que ara s’ha acabat, la Santboiana ha arribat a la semifinal de la lliga i ha guanyat la copa, un resultat excel·lent per a un grup de jugadors que han sabut fer el pas endavant necessari per sentir-se guanyadors.

L’últim neozelandès a marxar del Baldiri Aleu ha estat el segona línia Liam Mitchell. “Ha acceptat una oferta per jugar la ITM [una lliga que es disputa a l’estiu a Nova Zelanda], però no descartem que la pròxima temporada continuï jugant amb nosaltres”, explica Martinera. Mitchell ha fitxat pels Manawatu Turbos i acabarà de competir unes setmanes abans del 17 d’octubre, que és quan arrenca la divisió d’honor. Si tornés a Sant Boi després de l’estiu, com ha passat els dos últims anys, es perdria, això sí, la supercopa, que es disputarà el 10 de setembre.

Abans que Liam Mitchell van sortir Sam Sturges, que va acceptar una oferta laboral al seu país (és enginyer agrícola), i Matenga Baker, que vol acabar la carrera de magisteri a Nova Zelanda. El pròxim serà Ethan Woodmass, també per jugar en la ITM. Pel que fa a Brad Truesdale, la seva intenció és continuar jugant a la Santboiana. Mentre que Afa Tauli, que està brillant en els amistosos que juga amb la selecció espanyola aquest mes de juny, té una oferta de l’Ais de Provença, de la tercera divisió francesa, que triplica el seu sou a Sant Boi. “No podríem lluitar contra una oferta econòmica així, però no és descartable que es quedi”, comenta Ricardo Martinera.

El director esportiu insisteix que si no augmenta el pressupost la Santboiana no podrà aspirar a res més que la semifinal de la divisió d’honor. “Estem treballant per tancar dos nous patrocinadors aquest estiu, però costa molt”, comenta abans de destacar l’ajuda que reben de l’Ajuntament de Sant Boi: “És el nostre millor patrocinador, però arriba fins on pot arribar.”

LIAM MITCHELL

Jugarà aquest estiu al seu país, però podria tornar a Sant Boi a l’octubre

AFA TAULI

Té una oferta de l’Ais de Provença, de la tercera francesa, que li triplica el sou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)