Tennis taula

Tennis de taula

El Suris Calella i el DKV Borges guanyen la copa

Tennis de taula. Les noies del conjunt maresmenc es van imposar en la final al Girbau Vic per 3-1 i els nois de l’equip lleidatà van derrotar l’UCAM Cartagena pel mateix resultat

El Suris Calella femení i el DKV Borges Vall masculí van guanyar la copa de la Reina i del Rei respectivament en el campionat d’Espanya que s’està disputant a Almeria. Tots dos ho van aconseguir per segona vegada en la seva història. El conjunt maresmenc feia 24 anys que no era campió d’Espanya femení, ja que el primer cop ho va ser l’any 1993, mentre que l’equip lleidatà l’havia guanyat més recentment, l’any 2013. Fa dos anys el Calella i el Borges van guanyar la medalla de bronze, l’any passat van ser els subcampions i ara han guanyat el títol.

L’equip del Suris Calella format per la sèrbia Gabriela Feher i les catalanes Sofia-Xuan Zhang i Alba Fernández, les dues en edat juvenil, va derrotar en la final per 3-1 el Girbau Vic format per la sèrbia Annamaria Erdelji, la ucraïnesa Lea Rakovic i la catalana Clàudia Caymel. Gabriela Feher, en un gran moment de forma, va guanyar els seus dos partits i va completar el triomf Alba Fernández, mentre que per al Vic només va puntuar Annamaria Erdelji. En la semifinal, les maresmenques van guanyar per 3-1 l’UCAM Cartagena, el campió dels dos darrers anys i gran dominador del tennis de taula estatal. De nou Gabriela Feher –que no va perdre cap partit en tota la copa–, va sumar dos punts, mentre que Sofia-Xuan Zhang es va imposar a Maria Xiao, la millor jugadora estatal i actual campiona d’Espanya. El conjunt osonenc es va desfer de l’Arteal gallec (3-1) en l’altra semifinal amb victòries de les seves tres jugadores. El Balaguer Villart Logístic va caure en els quarts.

Derrotant el campió

El DKV Borges dels catalans Marc Duran, Oriol Monzó i el francès Damien Roland Provost va superar l’UCAM Cartagena en la gran final per 3-1. Marc Duran va aconseguir dos punts, el primer en l’enfrontament que va obrir la final contra el xinès Wei Dong Shi, i Oriol Monzó va sumar l’altre punt per a l’equip. L’única victòria del conjunt murcià va ser de Jesús Cantero, l’actual campió estatal individual, contra Damien Provost. Les competicions individuals i de dobles, tant masculines com femenines, de l’estatal absolut es van iniciar ahir i els campions de les quatre modalitats es decidiran demà al vespre.

Dues jugadores del Calella venien de ser campiones en juvenil femení

Sofia-Xuan Zhang i Alba Fernández, del Suris Calella, van tenir un diumenge molt especial, ja que en només quatre hores van guanyar el títol estatal per equips juvenil, el de la seva categoria, i la copa de la Reina, que és el títol per equips absolut. En la seva categoria juvenil Sofia-Xuan Zhang i Alba Fernández van arribar a la final guanyant per 3-0 els dos partits de la fase de grups i els tres del quadre final. En la lluita pel títol les jugadores del Suris Calella van derrotar per 3-1 el Girbau Vic d’Ana García i Nerea García. En els quarts de final del quadre femení va quedar eliminat el Tatchepol Ripollet. En juvenils, nois el CER l’Escala, l’Olot Ammerlander i el CN Mataró van arribar fins als quarts de final. En la categoria aleví femenina, el Tramuntana Figueres format per Jana Riera i Clàudia Pérez va ser el subcampió en perdre la final per 3-1 contra Las Rozas de Madrid. Els alevins del CTT Badalona van arribar a la final, però van caure contra el Dama Elx Pobla per 3-0 i van ser els subcampions. L’equip va estar format per Pau Lloret, Arnau Lloret i Aimar Chamorro. El CETT Esparreguera va arribar a la semifinal i en els quarts de final van quedar eliminats el CTT Ripollet A i el TT Cassà.