Esquí

Un hivern al podi

Esquí. Arianna Vilar ha dominat les grans competicions estatals i catalanes del 2017 en el seu darrer any sub-14

Arianna Vilar (May Luengo Esquí Club) va fer l’hivern passat la seva millor temporada, en la darrera en què competia en la categoria sub-14. Campiona de la copa estatal i del campionat estatal en eslàlom –la seva especialitat– i combinada a 13 anys, també va guanyar la competició catalana de la regularitat i fins i tot va pujar al podi en l’eslàlom de la copa Pirineus.

“M’ha anat molt bé la temporada, sobretot en el darrer tram del calendari”, diu l’esquiadora de Vilablareix, que no ha baixat del podi el darrer hivern. “Tampoc era el meu objectiu, sí que volia mirar de fer algun podi en eslàlom”, hi afegeix. Membre del grup d’entrenament U-14 i U-16 del centre de tecnificació a la Cerdanya de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) els dos darrers hiverns –feia al mateix temps els entrenaments d’esquí, els entrenaments físics i els estudis a l’institut Pere Borrell, de Puigderdà–, la temporada que ve es prepararà en un centre privat a Jaca a causa de la privatització del club cerdà, que passarà a ser gestionat pels clubs en lloc de la federació. Al centre d’alt rendiment aragonès hi seguirà el mateix calendari competitiu –el canvi és degut a la incertesa de la situació a la Cerdanya i per no exposar-se a un pas enrere en la seva progressió–, començant per la lliga catalana, en la qual haurà d’assegurar-se el passaport per a les competicions estatals, en la categoria sub-16 en ambdós casos. A Jaca també podrà competir en les proves aragoneses, malgrat no pugui disputar-ne els títols. “Ara aquest any serà més complicat perquè competeixo contra esquiadores més grans, costarà més”, afirma sobre el canvi cap a una categoria en la qual hauria de fer el salt a les competicions de nivell internacional. “Fins d’aquí a dos anys tampoc m’arribarà el moment de fer-ho, ja es veurà llavors”, diu.

Estatal
Campiona en eslàlom
Campiona en combinada
Bronze en gegant
Campiona copa Espanya
Català
Campiona Lliga Catalana d’esquí alpí
Campiona Catalunya de gegant
Subcampiona de supergegant
Subcampiona en paral·lel
Bronze en eslàlom
Internacional
Tercera en l’eslàlom de la copa dels Pirineus a l’Estat francès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)