Més esport

A imatge i semblança

Surf d’estel. Comença la World Kiteboarding League (WKL) Youth Cup, amb un sistema de puntuació similar al del circuit professional

La cinquena edició de la World Kiteboarding League (WKL) Youth Cup va començar ahir a Sant Pere Pescador amb una espectacular jornada de surf, amb més de tres hores de competició ininterrompuda gràcies al vent tèrmic que va bufar des de les dues del migdia a la platja del Cortal de la Devesa.

La prova del campionat del món júnior, que es disputarà fins divendres en la modalitat d’estil lliure, aplega 79 participants de 20 estats que competeixen amb un sistema de puntuació similar al del circuit professional, perquè les eliminatòries es fan en actuacions individual –no en duels simultanis com en les anteriors edicions–. Cada rider fa set salts (maniobres o trucs) i els quatre millors puntuen. Les notes dels jutges, que valoren la dificultat, la fluïdesa i l’altura, es mostren en una pantalla gegant que facilita el seguiment al públic, molt nombrós ahir.

Ahir es van fer dues mànegues de noies i una de nois d’una competició que s’estructura en sis categories –quatre de masculines (8-11 anys, 12-14, 15-16 i 17-18 anys) i dues de femenines (8-14 i 15-18)–. L’italià Jeremy Burlando va ser una de les sensacions, amb el seu primer lloc provisional en menys d’onze anys, i la catalana Raquel Osorio va accedir a la final de manera provisional. La local Nina Font no va poder superar la seva eliminatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)